Na Kosovu na hišo padel brezpilotni letalnik

Svet 24. Mar 202209:46 > 10:32 0 komentarjev
Kfor
PROFIMEDIA

V Kosovski Mitrovici je na hišo padel brezpilotni letalnik mednarodnih mirovnih sil na Kosovu. Padec drona ni nikogar poškodoval, prav tako ni povzročil materialne škode.

V Kosovski Mitrovici je v sredo na zasebno hišo padel brezpilotni letalnik. Ta pripada mednarodnim mirovnim silam na Kosovu (Kfor), so za kosovski spletni portal Telegrami potrdili v Kforju. Preiskava o vzrokih nesreče že poteka.

Letalnik je strmoglavil v naselju Bair okoli 14. ure, padel pa je zaradi okvare, so sporočili iz Kforja. Dodali so, da je bil letalnik na rutinski misiji spremljanja dejavnosti, katerih cilj je zagotavljanje varnosti v okolici.

Lastnik hiše, na katero je padel letalnik, je za Telegrami povedal, da je najprej udaril v balkon, potem pa padel na tla. Po njegovih besedah je bil velik približno tri metre.

Padec drona ni nikogar poškodoval, prav tako ni povzročil materialne škode.

Letalnik, ki je padel v Kosovski Mitrovici, je popolnoma drugačen od šesttonskega letalnika, ki je strmoglavil v Zagrebu. To je namreč taktični letalnik, ki leti največ 40 kilometrov od mesta, kjer je njegov operater, ima električni motor s propelerjem, doseže pa višino do 4.500 metrov, ga je opisal strokovnjak za varnost Fadil Kajtazi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!