Na letalskem šovu v Teksasu v trčenju letal umrlo šest ljudi

Svet 13. Nov 202215:01 > 15:21 1 komentar
letalo, teksas, nesreča, trčenje
Zajem zaslona/Twitter/@DFW's Cars & Tech Reviews

Na letalskem šovu v ameriški zvezni državi Teksas sta v soboto trčili in nato strmoglavili starodobni letali iz druge svetovne vojne. Pri tem je umrlo šest ljudi, so danes potrdile lokalne oblasti.

Posnetki kažejo, kako sta letali na nizki višini zadeli eno v drugo, pri tem pa se je eno prelomilo na pol. Ob padcu na tla je bilo videti ogenj.

Eno od letal je Boeing B-17 Flying Fortress (Leteča trdnjava), ki je tako kot drugo letalo sodeloval na letalski prireditvi v bližini Dallasa. Ni še znano, koliko ljudi je bilo v teh plovilih.

Po navedbah Združenja zavezniških pilotov sta med žrtvami njihova nekdanja člana Terry Barker in Len Root.

Okrajni sodnik Clay Jenkins je danes na Twitterju zapisal, da je po ugotovitvah zdravnika, ki vodi primer, umrlo šest ljudi. “Oblasti nadaljujejo preiskavo in identifikacijo žrtev,” je navedel.

Očividec Chris Kratovil, ki je bil v množici od 4.000 do 6.000 ljudi, ki so si prišli ogledat prireditev Wings Over Dallas Airshow, je za BBC povedal, da “ni še nikoli videl, da bi množica v trenutku postala tako tiha in mirna”.

“Od velikega navdušenja množice je šlo do popolne tišine in veliko ljudi, tudi jaz, je obrnilo svoje otroke k sebi, stran od polja z gorečimi razbitinami,” je dejal.

Župan Dallasa Eric Johnson je označil dogodek za “grozljivo tragedijo”. Po njegovih podatkih ni poškodovanih na tleh.

Letalske oblasti so napovedale preiskavo tridnevnega dogodka, ki je potekal v čast dneva veteranov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje