Na nemškem sedežu Suzukija preiskave zaradi suma goljufanja pri izpustih

Svet 27. Apr 202212:19 0 komentarjev
izpušni plini
Profimedia

Nemški preiskovalci so danes preiskali prostore uvoznika avtomobilov Suzuki Deutschland v nemškem mestu Bensheim. Po navedbah frankfurtskega tožilstva je podjetje osumljeno goljufije, ker naj bi prodalo več kot 22.000 dizelskih vozil z nezakonitimi napravami za prikazovanje lažnih podatkov o izpustih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah preiskovalcev je naprava v rednih časovnih intervalih močno zmanjšala ali popolnoma izklopila čiščenje izpušnih plinov. Zato so se v okolje sprostile velike količine dušikovih oksidov, navaja dpa.

Med prizadetimi so tudi Suzukijevi modeli SX4 S-Cross, Swift in Vitara. Podjetje za dpa ni želelo komentirati preiskav.

V okviru zadeve preiskujejo tudi posameznike, ki so bili vpleteni v domnevno goljufijo pri dobavitelju motorjev Fiat-Chrysler (zdaj Stellantis) in dobavitelju programske opreme Marelli.

Preiskovalci so preiskali tudi prostore teh podjetij v nemškem Heidelbergu, italijanski Corbetti in madžarskem Esztergomu, je sporočilo državno tožilstvo. Pri tem so zasegli dokazno gradivo, kot so komunikacijski podatki, programska oprema in načrtna dokumentacija, še poroča dpa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!