Na nemških avtobusih in vlakih v prvi polovici leta za petino manj potnikov

Koronavirus 16. Okt 202115:11 0 komentarjev
digitalno covidno potrdilo
Lisi Niesner/REUTERS

V prvi polovici letošnjega leta so v Nemčiji našteli 18 odstotkov voženj z avtobusi in vlaki manj kot v enakem obdobju lani. Razlog vidijo v pandemiji koronavirusa.

V Nemčiji so v prvi polovici leta našteli skoraj 3,5 milijarde voženj z avtobusi in vlaki, kar je 18 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Na nemškem statističnem uradu velik padec pripisujejo pandemiji covida-19.

V medkrajevnem železniškem prometu so potniki opravili 34 odstotkov manj voženj, v medkrajevnem avtobusnem prevozu pa 92 odstotkov manj, je ugotovitve statistikov povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Lokalni javni promet z avtobusi in tramvaji, ki predstavlja 99 odstotkov rednega linijskega prometa, je bil po prvih ugotovitvah 17 odstotkov nižji kot v enakem obdobju lani. V primerjavi s prvo polovico leta 2019, torej pred izbruhom pandemije covida-19, je bil skupni upad prometa 42-odstoten.

Največji padec so v javnem prometu zaradi koronskih ukrepov beležili v prvem letošnjem četrtletju. Med januarjem in marcem je bilo namreč 39 odstotkov manj potnikov kot v enakem obdobju lani, medtem ko se je med aprilom in junijem lokalni promet povečal za 20 odstotkov, medkrajevni pa za 51 odstotkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!