Na nemških vlakih se obeta sprememba: kavo bodo stregli v keramičnih skodelicah

Svet 06. Dec 202219:29 0 komentarjev
Deutsche Bahn
PROFIMEDIA

Nemški nacionalni železniški prevoznik Deutsche Bahn bo z naslednjim letom hrano in pijačo na svojih vlakih stregel v keramičnem in steklenem priboru, zato da bi zmanjšal količino odpadkov.

Iz nemškega nacionalnega železniškega prevoznika Deutsche Bahn so sporočili, da bodo z naslednjim letom svojim potnikom pijačo in hrano stregli v keramičnem ali steklenem jedilnem priboru, je po poročanju britanskega Guardiana družba zapisala v sporočilu za javnost.

Skodelice, krožniki in posoda za večkratno uporabo bodo strankam v bistrojih na vlakih na voljo brezplačno in brez dodatnih kavcij. Bo pa na željo kupcev še vedno na voljo plastični in kartonasti pribor.

Spremembe bodo na Deutsche Bahnu uvedli skladno s pravili, ki bodo v Nemčiji začela veljati s 1. januarjem. Takrat bodo namreč morale restavracije in kavarne svoje izdelke za na pot ponujati v embalaži za večkratno uporabo. Embalaža za enkratno uporabo sicer ne bo prepovedana, vendar pa bo morala biti alternativa brezplačna.

“Deutsche Bahn pospešuje zeleno preobrazbo na področju gostinstva na vlakih,” je pojasnil Michael Peterson, vodja potniških storitev nemškega železniškega prevoznika. Podjetje v sklopu svojih prizadevanj za zmanjšanje okoljskega onesnaževanja že od marca na svojih vlakih ponuja več kot 50 odstotkov veganskih ali vegetarijanskih jedi. Železniški prevoznik si je sicer zadal cilj, da bo do leta 2040 ogljično nevtralen, še piše Guardian.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!