Na Nizozemskem zagorela ladja z avtomobili: umrla ena oseba, več je poškodovanih

V požaru na ladji pred nizozemsko obalo umrl član posadke
ChaudharyParvez/TWITTER

Zjutraj je ob nizozemski obali na tovorni ladji, na kateri je približno tri tisoč avtomobilov, izbruhnil požar. Ena oseba je umrla, več članov posadke je poškodovanih.

Ob obali Nizozemske je zjutraj na tovorni ladji, ki prevaža avtomobile, izbruhnil požar, v katerem je umrl najmanj en član posadke, več pa je poškodovanih. Požar bi lahko gorel več dni, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila nizozemska obalna straža.

“Posadka je poskušala sama pogasiti požar, vendar ji to ni uspelo. Žal je ena oseba umrla, več drugih pa je poškodovanih,” je v izjavi zapisala obalna straža.

Požar je izbruhnil na ladji Fremantle Highway, ki je približno 27 navtičnih milj oziroma 50 kilometrov severno od nizozemskega otoka Ameland. Ladja je plula med nemškim pristaniščem Bremerhaven in egiptovskim Port Saidom, ko naj bi se vnelo eno od električnih vozil na krovu, sumijo preiskovalci.

Na ladji, ki lahko prevaža do 3.000 vozil, je bilo v času nesreče skupno 23 ljudi. Najmanj sedem mornarjev je pred plameni pobegnilo s skokom v morje, druge so s plovila rešili s helikopterjem. 16 rešenih mornarjev so zaradi dihalnih težav oskrbeli v bolnišnici, nihče od njih ni resno ogrožen, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Gasilske ladje poskušajo omejiti in pogasiti požar, da bi se izognili potopu ladje v bližini biološko raznolike in zaščitene verige otokov v regiji Frizija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.