Na Norveškem odstopil minister zaradi zveze z 18-letnico

Svet 09. Apr 202215:21 > 20:46
Odd Roger Enoksen
Profimedia

Na Norveškem je odstopil obrambni minister Odd Roger Enoksen, ker je bil pred leti v zvezi z 18-letnico.

Norveški obrambni minister Odd Roger Enoksen odstopa s svojega položaja, ker je bil pred leti v zvezi z 18-letnico. Odstop ministra je bila prava in nujna odločitev, potem ko so razkrili zvezo, je danes na novinarski konferenci ocenil premier Jonas Gahr Store.

Store je še zagotovil, da Enoksena ne bi imenoval za ministra, če bi vedel za ta odnos, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sedaj 67-letni Enoksen je pred tem za časnik Verdens Gang potrdil, da je bil pred leti v zvezi z mladenko in da to obžaluje. Šolarko je leta 2005 spoznal na prireditvi na severu Norveške, znova pa sta se srečala, ko je bilo dekle na ekskurziji v parlamentu. Po tej ekskurziji naj bi se začela njuna zveza. Enoksen je bil takrat star 50 let, mladenka pa 18.

Enoksen je sicer za časnik dejal, da imajo lahko tudi politiki zasebno življenje in zunajzakonske odnose. Zagotovil je, da odnos ni izhajal iz njegove moči nad mladenko. Na drugi strani je ženska zatrdila, da odnos že zadnjih 15 let vpliva na njeno življenje, ob tem pa občuti sram, krivdo in strah, saj ji niso verjeli.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar