Na obali je našel steklenico s pismom. Vsebina ga je osupnila

Magazin 10. Feb 202408:21 0 komentarjev
Steklenica
Foto: PROFIMEDIA

Moški je ob obali naletel na skrivnostno steklenico s pismom. Ko ga je prebral, ga je to popolnoma osuplo. Kar 32 let je namreč čakalo na svojega najditelja.

Eden od vodnikov vodnih ptic Adam Travis je prejšnji teden v zalivu Shinnecock na Long Islandu v ZDA opazil steklenico, ki je ležala ob močvirski travi. V njej je bilo pismo, ki je bilo po Travisovih besedah v odličnem stanju.

Čeprav Travis tedaj še ni vedel, pa je prav z objavo pisma in steklenice na družbenem omrežju Facebook razkril ozadje skrivnostne zgodbe.

“Dragi najditelj, to steklenico sva v okviru projekta o Zemlji vrgla v Atlantski ocean blizu otoka Long Island. Prosiva, da izpolnite spodnje podatke in nama vrnete steklenico. Merci, Gracias, Danke, Thank You, Shawn in Ben,” je pisalo v pismu z datumom 1992 z ene od srednjih šol na Long Islandu.

Po objavi na družbenem omrežju je med uporabniki zakrožilo vprašanje, kako je pismo ostalo nedotaknjeno skoraj 32 let. Ob tem pa obrvi dviguje tudi dejstvo, da je najditelj steklenico našel zgolj nekaj kilometrov od srednje šole.

Zvrstile so se tudi besede podpore takratnemu učitelju Richardu E. Brooksu, ki je učencem dodelil to nalogo.

Nato pa je sledilo še eno presenečenje …

Objava pa je dosegla tudi enega od avtorjev pisma. Pod komentarji se je oglasil Benny Doroski, ki je zapisal, da je bil Brooks odličen učitelj. “Kako zabaven projekt. Ne morem verjeti, da je bilo to pred 32 leti,” je dejal.

Nato pa je objavo zasledil še John Brooks, sin takratnega učitelja. Zapisal je, da so ga oblile solze, ko je zagledal objavo. “Projekt sporočila v steklenici je bil eden njegovih najljubših in najdlje trajajočih projektov,” je Brooks dejal za CNN. Povedal je, da so se očetu oglašali ljudje z Azorov, Irske in drugih oddaljenih krajih, kjer so našli več steklenic njegovih učencev.

Do odkritja je prišlo ravno v času, ko je družina doživela nekaj izgub – njegov oče je med drugim lani umrl zaradi Alzheimerjeve bolezni. S to najdbo so njegovi bližnji tako dobili nov spomin na očeta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!