Na območju Moskve zaradi močnega sneženja odpovedujejo polete

Svet 18. Dec 202213:29 0 komentarjev
Moskva, Rusija
Shamil Zhumatov/REUTERS

Na območju ruske prestolnice močno sneži, zaradi česar so med drugim odpovedali več deset poletov.

V Moskvi so danes zaradi močnega sneženja odpovedali ali preložili več kot 50 letalskih poletov, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Sneženje še ne bo pojenjalo in bi lahko doseglo rekordne količine, dodaja.

Do 9.43 po lokalnem času so na letališču Šeremetjevo preložili na kasnejši čas devet letov in dva odpovedali. Na letališču Domodedovo je bilo preloženih 19 letov in eden odpovedan. Na letališču Vnukovo pa so odpovedali šest letov, 19 so jih preložili.

Vodja ruskega hidrometeorološkega centra Roman Wilfand je pred tem povedal za Tass, da lahko v Moskvi do ponedeljka pričakujejo snežne padavine blizu rekordnih 34 centimetrov, ki so jih zabeležili 19. decembra 1941.

“To je snežna apokalipsa,” je danes po navedbah francoske tiskovne agencije AFP poročala ruska javna televizija, medtem ko so se po ulicah ruske prestolnice kopičili več kot 30 centimetrov visoki snežni zameti, ki ovirajo cestni promet in prekrivajo pločnike.

“To so februarski snežni zameti” sredi decembra, je sporočil meteorološki center Fobos in dodal, da 18. decembra na moskovskih ulicah “še nikoli v zgodovini meteorologije ni bilo tako velikih snežnih zametov”.

Po navedbah lokalnih oblasti je za čiščenje snega angažiranih okoli 119.000 ljudi in več kot 12.500 vozil.

“V Moskvi je takšno neurje, da človek ne more niti hoditi niti voziti,” je poročala televizija Pervi Kanal. “Snega je toliko, da je več avtobusov obtičalo na cesti (…), obupani potniki pa izstopajo in nadaljujejo pot peš,” je poročala televizija Ren-TV.

Pločnike je v nekaterih okrožjih prestolnice skoraj v celoti prekril sneg. Pristojne službe so po navedbah moskovskih oblasti odgovorne predvsem za čiščenje snega s cest in dostopov do postajališč javnega prometa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!