Na Otoku zaradi stavke tudi danes omejen železniški promet

Svet 25. Jun 202216:16 > 16:16 0 komentarjev
Velika Britanija železnica
PROFIMEDIA

Na desettisoče zaposlenih na železnicah v Veliki Britaniji že tretji dan v tem tednu s stavko zahteva višje plače in boljše pogoje dela. Na Otoku obratuje le petina železniških povezav, vlaki so danes začeli voziti kasneje kot običajno, z vožnjami pa bodo končali prej.

Člani sindikata delavcev v železniškem in pomorskem prometu (RTM) in 13 upravljavcev vlakov stavka, ker se niso uspeli dogovoriti glede delovnih mest, plač in pogojev dela. Sindikat si med drugim želi, da bi bile plače usklajene z naraščajočo britansko inflacijo, ki je dosegla 40-letni vrh in še narašča.

Generalni sekretar RTM Mick Lynch je danes poudaril, da se s stavko zavzemajo za vse delovne ljudi, ki si želijo dostojne plače in varno zaposlitev. “V modernem gospodarstvu morajo biti delavci primerno nagrajeni za svoje delo, imeti dobre delovne pogoje in varno zaposlitev,” je poudaril.

V upravljalcu železniške infrastrukture, družbi Network Rail, medtem obžalujejo že tretji dan stavke v tednu dni, ki je po njihovem nepotrebna in preuranjena, posledice pa danes znova čutijo uporabniki železniških storitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!