Na prvi dan Oktoberfesta nesreča na vlaku smrti, poškodovanih osem ljudi

Svet 17. Sep 202314:43 1 komentar
vlak smrti
Spletna stran Höllenblitz

Začetek tradicionalnega münchenskega Oktoberfesta je zaznamovala nesreča na vlaku smrti "peklenska strela". Tamkajšnja policija poroča o vsaj osmih poškodovanih ljudeh, dva sta potrebovala zdravstveno oskrbo. Le nekaj ur pred tem pa se je pokvarila tudi atrakcija "Olympia Looping" in se med vzpenjanjem po progi ustavila, poroča Bild. Potniki so vlakec smrti zapustili sami in se peš spustili po progi. 

Nesreča se je zgodila v soboto zvečer na festivalu Oktoberfest na vlaku smrti “peklenska strela”, ki ga upravljalec promovira kot največji premični notranji vlak smrti na svetu. Proga je dolga 860 metrov, obiskovalci pa skozi meglo in laserske efekte drvijo kar 80 kilometrov na uro.

Po poročanju Euronewsa naj bi med seboj trčila dva vlakca. Direktor podjetja Willi Ottens je dejal, da je en vlak stal, ko je iz neznanih razlogov drug vlak zapeljal vzvratno in trčil. V vsakem od vlakov je bilo po njegovih besedah približno 30 ljudi. “Očitno je šlo za tehnično napako v sistemu. Zadevo še raziskujemo,” je pojasnil Ottens. Nesrečo preiskuje tudi policija.

Zdravniki so na kraju oskrbeli osem oseb z lažjimi poškodbami, dve osebi pa so prepeljali v bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

Kot piše na spletni strani atrakcije, so bili sicer leta 2020 vsi vlaki popolnoma prenovljeni, vključno z novim oblazinjenjem in zavorami. Leta 2021 je bila v celoti prenovljena šasija vlaka.

Nekaj ur pred tem pa se je pokvarila tudi atrakcija “Olympia Looping” in se med vzpenjanjem po progi ustavila, poroča Bild. Potniki so vlakec smrti zapustili sami in se peš spustili po progi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje