Na Reki prijeli dvojico, ki naj bi ob več trgovin Plodine nastavila eksploziv

Svet 28. Maj 202316:18 0 komentarjev
hrvaška policija
policija.gov.hr

Hrvaški policisti so v soboto v okolici Reke prijeli dva človeka, ki ju sumijo nastavljanja eksplozivnih naprav. Povezujejo ju z več eksplozijami, ki so v zadnjih tednih odjeknile v bližini prodajaln trgovske verige Plodine. V eksplozijah ni bil poškodovan nihče, nastalo pa je nekaj materialne škode.

Policija primorsko-goranske županije je v soboto prijela dve osebi, ki ju sumijo povezave z nizom podtaknjenih eksplozivnih naprav na območju Reke, od katerih je zadnja eksplodirala v noči na danes. Hrvaški notranji minister Davor Božinović je dejal, da so primeri očitno povezani, s prijetjem osumljencev pa je bila odpravljena neposredna nevarnost.

Policisti so okoli polnoči pred trgovskim centrom na območju Kostrene pri Reki prijeli dve osebi, državljana Nemčije in Hrvaške. Osumljena sta, da ste pred tem v bližini trgovskega centra Pećine postavila eksplozivno napravo, ki je nato eksplodirala, je danes sporočila primorsko-goranska policijska uprava. Poškodovanih v eksploziji ni bilo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Osumljenca naj bi nameravala po poročanju hrvaškega časnika Jutarnji list postaviti eksplozivno napravo še v Kostreni, kjer pa ju je policija prijela.

Policija osumljenca povezuje tudi z eksplozijo 21. maja na Vežici v Reki, kjer je nekaj pred polnočjo odjeknilo pred tamkajšnjim trgovskim centrom. Pri tem je bilo uničeno steklo na vratih centra, medtem ko poškodovanih v incidentu ni bilo.

Preiskava omenjenih dogodkov še poteka, prav tako poteka kriminalistična preiskava, da bi ugotovili dejstva in okoliščine v zvezi s postavljenimi eksplozivnimi napravami.

Preiskovalci po poročanju Jutarnjega lista menijo, da so bile bombe postavljene z namenom pritiska na hrvaško trgovsko verigo Plodine. Vse eksplozivne naprave so bile namreč postavljene pred centri tega trgovca.

Notranji minister Božinović je danes dejal, da so primeri postavitve eksplozivnih naprav na območju Reke očitno povezani in imajo mednarodno dimenzijo. Dodal je, da je policija s prijetjem dveh osumljencev odstranila neposredno nevarnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.