Na shodu desničarjev v Beogradu več novinarjev kot protestnikov

Svet 02. Jun 202318:26 0 komentarjev
protest
N1

V Beogradu je več desničarskih organizacij za danes napovedalo protestni shod. Ob dogovorjeni uri pa se je pod spomenikom carja Nikolaja, kjer naj bi se shod odvijal, zbrala le peščica ljudi.

V srbski prestolnici so za popoldan napovedovali nov protestni shod. Udeležilo naj bi se ga več predstavnikov desničarskih organizacij, ki bi se kasneje pridružili protestnikom na shodu Srbija proti nasilju.

Vendar se je ob spomeniku carja Nikolaja, kjer naj bi shod potekal, zbrala le peščica ljudi. Kot poroča N1 Beograd, se je ob spomeniku zbralo več novinarjev kot pa udeležencev shoda. Ti so novinarjem povedali, da ne vedo, ali je shod odpovedan.

Peti protestni shod pod geslom Srbija proti nasilju so organizatorji iz vrst srbske opozicije sicer že pred dnevi prestavili na soboto. Kot razlog so navedli tudi omenjeni shod desničarjev.

Povod za proteste proti nasilju, ki se bodo v soboto odvili že petič, sta tragična dogodka, ki sta se zgodila v začetku maja. Najprej je 13-letnik v beograjski osnovni šoli ubil devet učencev in varnostnika, le dan pozneje pa je napadalec v naselju Mladenovac v okolici glavnega mesta ubil osem ljudi in jih več kot deset ranil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!