Na Siciliji nova smrtna žrtev hudega neurja

Svet 26. Okt 202119:07 0 komentarjev
poplave na siciliji
REUTERS/Antonio Parrinello

Sicilijo je zajelo dolgotrajno hudo neurje, ki je terjalo že najmanj dve smrtni žrtvi. Severno od Catanie so pod avtomobilom našli truplo 53-letnika, ki so ga najverjetneje ujele poplave. Najhuje je prav v okolici Catanie, vremenoslovci pa napovedujejo, da naj bi se razmere še zaostrile.

Na Siciliji je trajajoče hudo neurje terjalo že najmanj dve smrtni žrtvi. Severno od Catanie so v mestu Gravina pod avtomobilom našli truplo 53-letnika, ki so ga najverjetneje ujele poplave, ko je izstopil iz vozila. Razmere so najhujše prav na širšem območju mesta Catania, kjer se številne ulice pod vodo, poroča britanski BBC.

Župan Catanie Salvo Pogliese je dejal, da takšnega neurja še niso doživeli. Preventivno je ukazal zaprtje vseh nenujnih storitev, prebivalce pa je pozval, naj ostanejo doma. Ceste so poplavljene, voda dere skozi središče mesta, številni domovi so ostali brez elektrike.

Neurje je terjalo že najmanj dve življenji. Poleg moškega, ki so ga našli danes, so že v nedeljo v bližini kraja Scordia našli truplo 67-letnika, še vedno pa iščejo njegovo soprogo.

Italijanska civilna zaščita je danes izdala opozorila za več delov Sicilije in Kalabrije. Obilne padavine in močan veter predstavljajo grožnjo ljudem in stavbam, so dodali.

Vremenoslovci svarijo, da je vzhod Sicilije zadel redek sredozemski orkan, razmere naj bi se še zaostrile.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!