Na Slovaškem lokomotiva trčila v potniški vlak: najmanj 50 ljudi je poškodovanih

Svet 04. Jun 202208:27 > 16:14 0 komentarjev
Lokomotiva Slovaška
PROFIMEDIA

Na Slovaškem je v petek zvečer lokomotiva trčila v potniški vlak, ki se je pred tem zaradi okvare ustavil. Pri tem je bilo poškodovanih najmanj 50 ljudi, ob navajanju slovaških medijev poroča nemška tiskovna agencija dpa. Huda železniška nesreča je sicer v petek pretresla nemško Bavarsko. Umrlo je pet ljudi, sedem jih še pogrešajo.

Sinočnjo nesrečo na Slovaškem so za slovaško tiskovno agencijo Tasr potrdili tako pri državnem železniškem potniškem prevozniku ZSSK kot tudi na na ministrstvu za promet, kjer pa podatkov o žrtvah niso navedli.

Do trčenja je prišlo na glavni progi med mestoma Žilina in Košice, v bližini krajev Vrutky in Varin v osrednjem delu države. V potniški vlak, ki se je pred tem pokvaril in zato ustavil na tirih, je trčila lokomotiva, ki mu je prihajala na pomoč. Na prizorišče so nemudoma prispeli gasilci in reševalci, kmalu za njimi pa tudi slovaški prometni minister Andrej Doležal. Kot poroča dpa, se je sprva govorilo o kar sto poškodovanih, a so kasneje to število znižali na najmanj 50.

V petek huda železniška nesreča v bližini mesta Garmisch-Partenkirchen

Huda železniška nesreča je sicer v petek pretresla nemško zvezno deželo Bavarsko, kjer je v bližini mesta Garmisch-Partenkirchen iztiril vlak z okoli 140 potniki. Pri tem je umrlo pet ljudi, 40 jih je poškodovanih, sedem pa jih še vedno pogrešajo.

Reševalna akcija je zelo zahtevna. Uničeni vagoni so “prepleteni” med seboj, kar močno otežuje preiskovanje nesreče, je povedal tiskovni predstavnik policije. Za zdaj je po navedbah tiskovne agencije dpa znano le to, da vlak ni trčil z drugim vozilom. “Točen vzrok nesreče še ni jasen. Na kraju so bili strokovnjaki mnenja, da je nesreča najverjetneje posledica tehnične napake na tiru ali vlaku,” je dejal bavarski minister za promet Christian Bernreiter. Zaradi nesreče, katere posledice bodo najverjetneje odstranjevali še do sredine prihodnjega tedna, je oviran promet tudi na bližnjih cestah, tudi avtocesti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!