Na spletni dražbi suknjiči Nelsona Mandele in fotografije Marilyn Monroe

Magazin 27. Avg 202214:09 0 komentarjev
Fotografije, Marilyn Monroe
Profimedia

Pri Guernsey's Auction bodo 21. septembra na spletni dražbi ponudili unikatne predmete iz pop kulture in zgodovine, med njimi kitaro legende bluesa B. B. Kinga in fotografije filmske zvezde Marilyn Monroe.

“Na dražbo bodo dani ikonični predmeti, ki med seboj niso niti najmanj povezani… Kar pa jih povezuje, je, da so na tak ali drugačen način precej posebni – da so povezani ali z znanim dogodkom ali s slavno osebo,” je po pisanju hrvaške tiskovne agencije Hina povedal ustanovitelj in predsednik avkcijske hiše Arlan Ettinger.

Na dražbi bodo ponudili prvo in doslej še nikoli videno kitaro B. B. Kinga. Med predmeti leta 2015 preminulega glasbenika pa so še glasbeni rokopisi, afriški plemenski boben, ki mu ga je podaril nekdanji južnoafriški voditelj Nelson Mandela, in šest suknjičev, ki jih je nosil na odru.

Naprodaj bodo tudi fotografije Marilyn Monroe, ki jih spremlja zanimiva zgodba. “Leta 1945 je ameriški stotnik Ronald Reagan prosil nekega vojaka, naj fotografira privlačne mlade ženske, ki pomagajo pri vojnih prizadevanjih… To je ena od originalnih fotografij. Ta ženska (…) je postala velika in legendarna Marilyn Monroe,” je pojasnil Ettinger.

Med zgodovinski predmeti pa je denimo telegraf, uporabljen na ladji mornarice Združenih držav USS St. Louis.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!