Na Švedskem odjeknile štiri eksplozije, žrtev ni

Svet 31. Avg 202314:26 0 komentarjev
Goteborg
Foto: PROFIMEDIA

Na Švedskem so v nekaj več kot eni uri odjeknile štiri eksplozije. Po navedbah policije niso terjale žrtev, so pa povzročile materialno škodo. Vzrok eksplozij za zdaj še ni znan, na teren pa so že prispeli strokovnjaki za eksplozije.

Okoli 1. ure je policija prejela klice o dveh eksplozijah na različnih lokacijah v mestu Göteborg. Eksploziji sta odjeknili v razmiku deset minut. “Obe lokaciji sta ograjeni, trenutno pa potekajo preiskave,” je sporočila policija.

Uro pozneje sta nato odjeknili še dve eksploziji v Norsborgu, predmestju južno od Stockholma, in Nyköpingu, približno sto kilometrov južno od prestolnice. Vse štiri eksplozije so odjeknile v stanovanjskih stavbah in po navedbah policije niso terjale žrtev. Švedska, ki je lani zabeležila rekorden porast smrtonosnih kaznivih dejanj, se sicer že več let spopada z razmahom kriminalnih tolp. Lani so zabeležili 388 strelskih incidentov, v katerih je umrlo 61 ljudi.

Letos so medtem v državi zabeležili 109 eksplozij, lani pa 90 eksplozij in 101 poskus oziroma načrt izvedbe eksplozije. Po navedbah policije je namen bombnih napadov predvsem zastraševanje tarč.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!