Na Tajskem potonila ladja kraljeve mornarice

Svet 19. Dec 202207:35 0 komentarjev
nesreča tajska
PROFIMEDIA

Ob jugovzhodni obali Tajske je pozno v nedeljo po prevrnitvi potonila ladja tajske kraljeve mornarice, ki je patruljirala v Tajskem zalivu. Oblastem je za zdaj uspelo rešiti 75 članov posadke od skupno 106. Reševanje preostalih 31 se bo nadaljevalo danes, o mrtvih pa za zdaj ne poročajo.

V nedeljo zvečer se je prevrnila in potonila ladja tajske kraljeve mornarice HTMAS Sukhotai, na kateri je bilo 106 članov posadke. Kot so pojasnili tamkajšnji uradniki, je ladjo med nevihtnim vremenom zajela voda, poplavila njen trup in povzročila stik v napajalni sobi. Kljub naporom posadke, da bi obdržali plovilo nad površjem, je ladja potonila okoli 23.30 po lokalnem času, poroča BBC. “Operativni sistemi ladje so prenehali delovati, zaradi česar je ladja izgubila nadzor,” je dejal tiskovni predstavnik tajske mornarice, admiral Pogkrong Montradpalin.

Po navedbah mornarice so v reševalni operaciji, v kateri sodelujeta dva helikopterja Seahawk, dve fregati in ena amfibijska ladja, iz vode doslej potegnili 75 od 106 članov posadke. Od tega jih približno 11 zdravijo v bolnišnici Bang Saphan, okoli 40 drugih pa je nastanjenih v zavetiščih.

Nesreča ladje HTMS Sukhothai, ki je patruljirala v Tajskem zalivu, približno 20 navtičnih milj od Bang Saphana na jugu države, se je po navedbah francoske tiskovne agencije zgodila zaradi močne plime, BBC pa kot razlog navaja nevihto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!