Na trajektu pri otoku Krf izbruhnil požar

Svet 18. Feb 202208:19 > 14:40 0 komentarjev

V Jonskem morju blizu otoka Krf je na trajektu s skoraj 300 ljudmi na krovu, ki je plul med Grčijo in Italijo, davi izbruhnil požar, je sporočila grška obalna straža. Vzrok požara še ni znan, preiskava pa že poteka.

V Jonskem morju blizu otoka Krf je na trajektu s skoraj 300 ljudmi na krovu, ki je plul med Grčijo in Italijo, davi izbruhnil požar, je sporočila grška obalna straža. Pri tem so bili lažje poškodovani trije ljudje, vzrok požara pa uradno še ni znan.

Na trajektu je bilo po zadnjih podatkih 239 potnikov in 51 članov posadke. Kot je za grško televizijo ERT dejala guvernerka Jonskih otokov Rodi Kraca-Kagaropulu, so potnike z reševalnimi čolni prepeljali na otok Krf in so na varnem.

Ogenj je v le 15 minutah dosegel palubo

Grška obalna straža je medtem sporočila, da reševalna akcija še poteka, Dve osebi še vedno ostajata ujeti na krovu in sta poklicali na pomoč, helikopter pa naj bi bil že na poti, da ju pobere. Obstaja tudi bojazen, da bi na ladji lahko ostali še kaki slepi potniki, na primer ilegalni prebežniki, ki se pogosto skrijejo na trajekte, ki potujejo med Grčijo in Italijo, poroča AFP.

Trajekt Euroferry Olympia, ki pluje pod italijansko zastavo, je izplul iz grškega pristanišča Igumenica proti italijanskemu pristanišču Brindisi, oddaljenem približno devet ur plovbe. Požar je izbruhnil ob pol petih zjutraj. Na trajektu so bili večinoma italijanski državljani, je za grško tiskovno agencijo ANA-MPA potrdila guvernerka Jonskih otokov, poroča britanski BBC. Po poročanju lokalnih medijev so 42-letnega člana posadke, ki je bil poškodovan, s patruljnim čolnom obalne straže prepeljali na Krf, kjer so ga zaradi težav z dihanjem hospitalizirali.

Direktor bolnišnice na Krfu Leonidas Roumbatis je za grško javno televizijo ERT kasneje povedal, da so iz previdnostnih razlogov sprejeli še dva potnika, ki sta bila lažje poškodovana. Grška obalna straža je sporočila, da bo trajalo nekaj ur, da bodo požar pogasili. Vzrok požara uradno še ni znan, preiskava pa že poteka, poroča AFP. Skupina Grimaldi Lines, ki ima trajekt v lasti, je medtem sporočila, da naj bi požar domnevno izbruhnil v tretji garaži, kjer je bilo 185 vozil. “Na morju ni prišlo do razlitja goriva, stabilnost plovila ni ogrožena,” so še dodali v izjavi.

“Slišali smo, da se je požar začel v skladišču,” je za grško televizijsko mrežo Skai povedal eden od potnikov. “Trajalo je le 15 minut, da je ogenj dosegel palubo,” je dejal in dodal, da je bil odziv večinoma italijanske posadke “preprosto popoln”. “Bili so zelo organizirani. Rešila nas je posadka,” je zatrdil. Grška obalna straža je na kraj nesreče poslala patruljo in vlečne čolne, pri reševanju je sodelovala še fregata in dva helikopterja.

Televizijski posnetki so prikazovali trajekt zavit v plamene, iz njega pa se vali velik oblak črnega dima.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!