Najbolj znanim italijanskim znamenitostim grozi nova nevarnost

Magazin 01. Maj 202214:58 0 komentarjev
dron, turisti, Italija
PROFIMEDIA

Najbolj znanim turističnim znamenitostim v Italiji, ki so obstale več tisoč let, grozi nova nevarnost – droni. Turist, ki je z dronom brez dovoljenja letel po rimskem nebu, je izgubil nadzor nad svojim dronom in se z njim zaletel v več kot 500 let staro Beneško palačo. To je že tretja nesreča drona v tem mesecu, dvakrat je bil na udaru tudi poševni stolp v Pisi.

Na nebu nad Rimom je pred nekaj dnevi zvečer letel dron, ki je turistu ušel izpod nadzora in se zaletel v streho Beneške palače.

Italijanski karabinjerji so potrdili, da je nesrečo povzročil 39-letni Argentinec, ki je izgubil nadzor nad svojim dronom pred Beneško palačo v neposredni bližini Kapitolskega griča in Rimskega foruma.

Kolosej v Rimu
PROFIMEDIA

“Moški se verjetno ni zavedal, da je na nebu nad Rimom in Vatikanom letenje z droni prepovedano”, je povedal načelnik karabinjerjev Matteo Alborghetti. Dodal je, da nihče ni bil poškodovan in da streha Beneške palače ni bila poškodovana. Dron so zasegli, turistu pa grozi kazenski pregon.

Pisa
n1

Incidenti, kjer turisti s svojimi droni prosto preletajo znamenitosti in trge, so v italijanskih mestih vse pogostejši.

V ponedeljek popoldan so italijanski policisti ustavili 32-letnega romunskega turista, ki je z dronom letel v bližini poševnega stolpa v Pisi. “Želel je posneti boljše fotografije stolpa,” so sporočili iz policijske uprave v Pisi. Do skorajšnje nesreče je v Pisi prišlo tudi 18. aprila. Dva Mehičana, 18- in 26-letnik, sta se z dronom zaletela v stolp. Na srečo nista povzročila resne škode, je še povedala policija.

V Italiji so regulacije letenja z dronom veliko strožje kot v drugih državah. Za letenje v urbanih naseljih z veliko ljudmi sta potrebni dve posebni dovoljenji: enega izda civilni letalski urad Enac, drugega pa dotična prefektura in policija.