Najdaljši železniški predor na svetu bo več mesecev zaprt

Svet 17. Avg 202310:10 1 komentar
Gotthard
PROFIMEDIA

Najdaljši železniški predor na svetu Gotthard v švicarskih Alpah bo po iztirjenju tovornega vlaka več mesecev zaprt za potniški promet, so sporočili iz švicarskih železnic.

Popravila v najdaljšem železniškem predoru na svetu Gotthard v švicarskih Alpah bodo trajala več mesecev, potem ko so se v iztirjenju tovornega vlaka poškodovali tiri, so v sredo sporočili iz švicarskih železnic.

Tovorni promet bo po železnici ponovno stekel že 23. avgusta, potniški pa bo več mesecev preusmerjen na drugo pot.

Švicarske železnice ocenjujejo, da bo potniški promet lahko stekel šele v začetku prihodnjega leta. Do takrat bodo morali potniški vlaki voziti po drugi poti, čas potovanja pa se jim bo podaljšal za med eno in dve uri, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gotthard
PROFIMEDIA

57-kilometrski predor, ki povezuje nemško govoreči del Švice z italijansko govorečim delom te alpske države, je ključni del prometne infrastrukture, ki povezuje Nemčijo in Italijo. Sprva so švicarske železnice po nesreči, ki se je v železniškem predoru zgodila minulo sredo, napovedale najmanj enotedensko zaprtje, a so kmalu ugotovile, da bodo morali zamenjati skupno približno osem kilometrov tirov.

Kot je dejal predstavnik podjetja, ki upravlja železnice, Rudolf Büchi, se je nesreča zgodila v posebej slabem času zaradi povečanega prometa med poletnimi počitnicami kot tudi prihajajoče ulične parade v Zürichu, kjer organizatorji pričakujejo milijon obiskovalcev.

Za nesrečo naj bi bila kriva tehnična napaka na vlaku s 30 vagoni, so še pojasnili pri švicarskih železnicah in dodali, da v nesreči ni bil nihče poškodovan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje