Napad morskega psa v Egiptu zahteval dve žrtvi: poleg Avstrijke umrla še Romunka

Črna kronika 03. Jul 202219:31 0 komentarjev
Morski pes
PROFIMEDIA

Napad morskega psa nedaleč od obale letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi je bil konec tedna usoden za dve ženski. Truplo druge ženske, po navedbah tujih medijev Romunke, so našli nedaleč stran od lokacije, kjer je morski pes v petek do smrti poškodoval avstrijsko državljanko.

Napad morskega psa je v Egiptu zahteval še eno življenje. Kmalu po tem, ko je morski pes do smrti poškodoval 68-letno Avstrijko, so blizu egiptovskega letovišča Hurgada našli še truplo Romunke v poznih 40 letih, poročajo tuji mediji.

Napada morskega psa sta se zgodila relativno blizu, in sicer na razdalji 600 metrov. V vsaj enega od napadov je bil sodeč po posnetkih, ki so bili objavljeni na družbenih omrežjih, vpleten morski pes vrste mako, ki lahko v dolžino doseže od dva do štiri metre in tehta do okoli 600 kilogramov. Plava lahko s hitrostjo do 70 kilometrov na uro, je tiskovna agencija APA povzela poročanje egiptovskih lokalnih medijev.

Potem ko je morski pes Avstrijki v petek odtrgal roko in nogo, napada pa ni preživela, so oblasti sprejele odločitev, da na območju napadov dni zaprejo obalo ter prepovejo vse pomorske dejavnosti, vključno s potapljanjem, deskanjem in kajtanjem. Prepovedan je tudi ribolov.

Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so tam redki. So se pa v preteklosti že zgodili tudi napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil denimo napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!