Napaka pri izplačilu: namesto v forintih je Madžar plačo dobil v evrih

Svet 02. Avg 202320:10 0 komentarjev
denar
PROFIMEDIA

Delavcu v madžarskem podjetju so pri obračunu plač namesto 92.549 forintov, kar znaša približno 240 evrov, znesek pomotoma nakazali v evrih, tako da je prejel približno 367-krat višjo plačo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kmalu zatem je podjetje odkrilo napako in od moškega zahtevalo, da nakazani znesek vrne, česar ni želel storiti.

Omenjenega delavca je sicer podjetje odslovilo pred koncem preizkusnega obdobja, nakazani znesek pa je bil preostanek njegove plače, ki mu jo je dolgovalo. Denar so mu nakazali na račun na avstrijski banki.

Ko je podjetje kasneje odkrilo napako in od moškega zahtevalo, naj vrne nakazani presežek, tega ni želel storiti. Trdil je, da nima dostopa do računa v Avstriji, hkrati pa je na bankomatu v mestu Kaposvar na jugozahodu Madžarske dvignil 15.000 evrov. Ker je moški vztrajno zavračal vračilo presežnega zneska podjetju, je tožilstvo v Kaposvaru proti njemu vložilo obtožnico zaradi nezakonitega prisvajanja denarnih sredstev, so danes sporočili s tožilstva.

Avstrijskim organom je medtem uspelo zavarovati velik del denarja na računu avstrijske banke in ga vrniti prizadetemu podjetju. Tožilstvo bo za omenjenega delavca zahtevalo povračilo preostanka sredstev oškodovanemu podjetju in dodatno denarno kazen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!