Našli domnevne ostanke asteroida, ki je nedavno razsvetlil nebo nad Nemčijo

Svet 26. Jan 202414:37 0 komentarjev
košček asteroida, Nemčija
Foto: PROFIMEDIA

V Nemčiji so v okolici mesta Nauen našli domnevne ostanke asteroida, ki je spektakularno zgorel v zemljini orbiti nad zvezno deželo Brandenburg.

Skupina štirih poljskih iskalcev meteoritov je v okolici nemškega mesta Nauen našla ostanke domnevnega asteroida, ki je prejšnji teden vstopil v zemeljsko atmosfero in gorel nad zvezno deželo Brandenburg, je poročala nemška tiskovna agencija DPA.

“Videli smo fotografije, ki so obetavne,” je za DPA izjavil geolog Lutz Hecht iz Naravoslovnega muzeja v Berlinu. Pojasnil je, da bi lahko šlo za tri manjše kose asteroida, ki si jih muzej sedaj prizadeva analizirati.

Domnevni asteroid je pri vstopu v zemeljsko atmosfero v nedeljo ob okoli 1.30 zgorel nad zvezno deželo Brandenburg ter po izračunih ameriške vesoljske agencije Nasa padel na območje kraja Nennhausen.

Spektakel se je videlo tudi več sto kilometrov daleč. Številni, ki so uspeli predstavo na nebu videti v živo in jo posneti, so posnetke naložili na družbena omrežja. Med drugim so asteroid posnele tudi nekatere spletne kamere v Leipzigu in Pragi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!