National Geographic odpustil še zadnje novinarje

Svet 29. Jun 202309:09 1 komentar
National Geographic
PROFIMEDIA

Revija National Geographic je odpustila še zadnje novinarje. Novico so na Twitterju sporočili nekdanji zaposleni. Pri reviji zatrjujejo, da bodo mesečno izhajali še naprej in da kadrovske spremembe ne bodo vplivale na opravljanje dela.

Kultna revija z naslovnico z rumenim okvirjem National Geographic, ki že več kot 100 let opisuje naravo, je ta teden odpustila še zadnje novinarje. Koliko zaposlenih je bilo odpuščenih v zadnjem krogu odpuščanja, ni jasno. Odpuščanja so sledila zmanjševanju števila zaposlenih v matičnem podjetju Walt Disney Co.

Konec leta 2022 je imel National Geographic več kot 1,7 milijona naročnikov. Še naprej pa bodo izhajali mesečno, so za CNN pojasnili pri reviji.

“Kadrovske spremembe ne bodo vplivale na opravljanje dela, temveč nam bodo omogočile večjo prožnost pri pripovedovanju različnih zgodb in stiku z občinstvom na številnih platformah,” je dejal tiskovni predstavnik. “Kakršnokoli namigovanje, da bodo nedavne spremembe negativno vplivale na revijo ali kakovost našega pripovedovanja zgodb, je preprosto napačno.”

Novico o odpuščanjih so ta teden odhajajoči sodelavci delili na Twitterju. “Danes je moj zadnji dan pri National Geographicu,” je tvitnil Michael Greshko, nekdanji znanstveni pisec pri reviji. “Revija se ločuje od svojih piscev, vključno z mano.”

Ko je CNN v torek kontaktiral z revijo, je njen tiskovni predstavnik dejal, da se ni zgodilo nič, o čemer bi poročali. “Mogoče je, da vidite objave sodelavcev, ki so bili že prej odpuščeni, in zdaj zaključujejo svoje delo v podjetju,” je rekel.

Nato pa se je v sredo na Twitterju oglasilo še več novinarjev, ki so sporočili novico o svojem odhodu.

“Izšla je nova številka National Geographica, ki vključuje moj zadnji članek. Moj 16. članek in zadnji, ki sem ga napisal kot starejši novinar,” je tvitnil Craig Welch. “National Geographic odpušča vse novinarje.”

“Bilo je epsko obdobje,” pa je zapisala nekdanja novinarka Nina Strochlic. “S sodelavci smo imeli neverjetno srečo, da smo bili zadnja generacija zaposlenih novinarjev.”

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje