Nato bo razširil svojo misijo za podporo varnostnim silam v Iraku

Svet 17. Avg 202320:43 3 komentarji
Nato
Pascal Rossignol/REUTERS

S sedeža zavezništva zveze Nato v Bruslju so sporočili, da bodo razširili svojo misijo za podporo varnostnim silam v Iraku.

Zveza Nato širi svojo misijo za podporo varnostnim silam v Iraku, so danes sporočili s sedeža zavezništva v Bruslju. To pomeni, da bodo pripadniki misije v prihodnje poleg usposabljanja iraških sil tudi svetovali notranjemu ministrstvu v Bagdadu in vodstvu policije, je razvidno iz sporočila na spletni strani zavezništva.

Glavni cilj Natove misije v Iraku, vzpostavljene leta 2018, je preprečiti ponoven vzpon teroristične skupine Islamska država (IS).

V ta namen so se pod okriljem zavezništva doslej denimo usposabljali iraški vojaški inštruktorji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vse dejavnosti zavezništva izvajajo na zahtevo Iraka

Misija Nata pa je zdaj prevzela dodatne naloge svetovanja in krepitve zmogljivosti iraškega notranjega ministrstva in vodstva iraške zvezne policije. Ob tem so pri Natu poudarili, da se vse dejavnosti zavezništva izvajajo na zahtevo Iraka ter ob popolnem spoštovanju njegove suverenosti in ozemeljske celovitosti.

Misijo Nata v Iraku so razširili že leta 2021, ko so število pripadnikov s 500 povečali na približno 4.000.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje