Naval na Flightradar24: uporabniki so množično spremljali letalo Nancy Pelosi

Svet 02. Avg 202216:45 > 18:39 1 komentar
Pelosi letalo
Flightradar24/Twitter

Spletna stran Flightradar24 je zaradi spremljanja poleta letala, na katerem je bila predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi, preobremenjena, so sporočili na Twitterju. Zaradi tega so imeli uporabniki težave pri dostopu do spletne strani. Kasneje so zapisali, da je bil let letala SPAR19 najbolj spremljan let v zgodovini njihove spletne strani. Pelosi je medtem že pristala v Tajvanu.

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je prispela na Tajvan. Odkar je znano, da se bo v sklopu svoje azijske turneje odpravila tudi tja, se je napetost med Washingtonom in Pekingom močno povečala. Več o tem si lahko preberete v članku, v katerem spremljamo dogajanje, in sicer tukaj.

Pelosi bo namreč najvišja politična predstavnica ZDA, ki je v zadnjih desetletjih obiskala ta otok in zato se napetosti med Kitajsko in Tajvanom že ves dan močno stopnjujejo. Kitajska bojna letala in ladje so se približali mejni črti v Tajvanski ožini, kar je po navedbah vira neobičajna in zelo provokativna poteza.

PROFIMEDIA

Uporabniki spleta so medtem množično spremljali pot njenega poleta na priljubljeni spletni strani za sledenje poletov Flightradar24, interes je bil tolikšen, da je Flightradar24 na Twitterju objavil, da so zaradi neizmerno povečanega obiska zaradi sledenja letala SPAR19, v katerem je Pelosi, njihovi strežniki preobremenjeni, zato imajo nekateri uporabniki lahko trenutno težave pri dostopanju do spletnega mesta. Na Twitterju so kasneje zapisali, da je njen let spremljalo več kot 708 tisoč ljudi, kar je najbolj spremljan let v zgodovini delovanja portala Flightradar24.

Letalo z Nancy Pelosi na krovu je prispelo na Tajvan, na letališču so jo pričakali tako podporniki kot nasprotniki njenega obiska. Več si lahko preberete tukaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje