Navijač z rekvizitom sklatil kolesarja: “Kako se je to lahko zgodilo?”

Magazin 10. Jul 202310:05 1 komentar
Padec dirka po Franciji
Zajem zaslona

Na nedeljski etapi dirke po Franciji je eden od navijačev poskrbel za padec francoskega kolesarja Liliana Calmajana, ki jo je na srečo odnesel brez hujših posledic. Po padcu je bil francoski kolesar vidno jezen.

Še preden se je dogajanje v 9. etapi dirke po Franciji razživelo in še preden so se kolesarji začeli vzpenjati na Puy de Dome, je zaradi nepazljivosti navijača padel eden do kolesarjev.

Zgodilo se je 148 kilometrov pred ciljem, ko se je na tleh znašel domači kolesar Lilian Calmajane. Za njegov padec je poskrbel nepreviden navijač, ki je na vrvico obesil različne drese nekdanjega kolesarskega zvezdnika Raymonda Poulidorja, ki je skoraj celotno življenje preživel v vasici Saint-Léonard-de-Noblatu, skozi katero so se peljali kolesarji.

Navijač je v zraku na daljši palici vihtel drese legendarnega kolesarja, ob prihodu glavnine kolesarjev pa so se mu dresi sneli, v njih pa se je zapletel Calmajane. Njegov padec je minil brez resnejših posledic, na srečo pa tudi ni prišlo do množičnega padca.

Calmajane je bil po padcu vidno besen. Obrnil se je proti kameri in sarkastično pokazal dvignjen palec ter jezno zalučal drese proti navijaču. Tudi komentatorja sta bila ob takšnem padcu začudena. “Kako se je to lahko zgodilo,” je komentiral eden od njiju.

Calmajane: Nikoli ni prijetno prileteti na asfalt, imel sem srečo

“Navdušenje nad Tourom je čarobno, vendar bodite previdni na cestah, pri zastavah in pri mobilnih telefonih. Nikoli ni prijetno prileteti na asfalt. V soboto je moral en kolesar zaradi padca odstopiti, sam sem imel več sreče, čeprav imam precej bolečin,” je po koncu etape zapisal 30-letni kolesar.

Calmajane je imel v mislih Steffa Crasa, ki je z dirko končal šest kilometrov pred koncem 8. etape. Takrat je prav tako za padec poskrbel eden od navijačev, ki je stopil na cesto, ko je mimo glavnina kolesarjev, Cras pa je grdo padel. Utrpel je več poškodb, odpeljati pa ga je moral rešilni avtomobil.

“Če gledalec misli stopiti več kot en meter na cesto in se ne premakniti, ko do njega prispe glavnina, je bolje, da ostane doma. Nimaš nobenega spoštovanja do kolesarjev. Upam, da se počutiš resnično krivega! Zaradi tebe sem moral zapustiti letošnji Tour,” je Cras zapisal na Twitterju.

Steff Cras
Nesreči Steff Cras, ki je v soboto končal z dirko po Franciji. FOTO: PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje