Nehali iskati preživele po eksploziji: umrli trije, pogrešanih 12

Črna kronika 11. Dec 202218:06 0 komentarjev
jersey
Profimedia

Reševalci v prestolnici otoka Jersey v Rokavskem prelivu so danes opustili upanje, da bodo našli še kakega preživelega, potem ko so zaradi eksplozije v stanovanjskem bloku v soboto umrli trije ljudje. Še vedno sicer pogrešajo okoli 12 prebivalcev otoka, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Imamo tri potrjene smrtne žrtve in lahko rečem, da pričakujemo, da jih bo še več,” je na novinarski konferenci povedal načelnik policije Robin Smith in dodal, da še vedno pogrešajo približno 12 prebivalcev.

“Z žalostjo potrjujem, da je bila operacija iskanja in reševanja preusmerjena v operacijo odstranjevanja posledic. Naslednja faza bo vključevala natančno in skrbno prečesavanje ruševin, kar lahko traja več tednov,” je dejal Smith.

Dodal je, da sicer ne bodo obupali, vendar so možnosti, da bi našli še kakega preživelega, po njegovih besedah zelo majhne, poroča britanski BBC. Trinadstropna stavba se je sicer popolnoma porušila.

Smith je dejal še, da je bil najverjetnejši vzrok za eksplozijo uhajanje plina. Vodja gasilcev na otoku Paul Brown je potrdil, da so bili gasilci k preiskavi sumljivega vonja po plinu poklicani v petek zvečer, več kot sedem ur pred eksplozijo, in ob tem priznal napako gasilske službe.

Jersey Jersey
Profimedia
Jersey Jersey
Profimedia
Jersey Jersey
Profimedia

Incident v mestu St. Helier predstavlja zaključek tragičnega tedna za Jersey, ki sodi pod britansko krono, ni pa del Združenega kraljestva, njegovo gospodarstvo pa je odvisno od bančništva, turizma in ribištva. Obalna straža je namreč v petek opustila iskanje treh ribičev, ki so bili pogrešani več kot 36 ur, potem ko je njihov čoln zadel tovorno ladjo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!