Nekateri “izdelki proti 5G” – radioaktivni

Svet 18. Dec 202116:56 > 17:17 0 komentarjev
5G produkt
ANVS

Nekateri izdelki, ki naj bi uporabnike "ščitili" pred 5G, so radioaktivni. Nizozemski organ za jedrsko varnost je njihovo prodajo zato prepovedal, prebivalce pa pozval, naj jih nehajo uporabljati.

Dokazov, da omrežje 5G škodi zdravju, ni. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je omrežje 5G ocenila za varno. Pravijo, da se ne razlikuje bistveno od obstoječih omrežji 3G in 4G. Mobilna omrežja uporabljajo neionizirajoče radijske valove, ki ne poškodujejo DNK, poroča BBC.

Kljub temu pa nekateri menijo, da je 5G zdravju škodljiv. Zaradi teorij zarot o 5G so se začele pojavljati na tržišču naprave, ki naj bi “delovale proti 5G”. Običajno se kaj hitro izkaže, da ti izdelki seveda ne delujejo. Vendar pa nekateri med njimi niso samo nedelujoči, ampak so celo škodljivi, piše BBC.

Nizozemski organ za jedrsko varnost in zaščito pred sevanjem (ANVS) je tako prebivalce opozoril pred desetimi izdelki, ki oddajajo takšno škodljivo ionizirajoče sevanje. Prebivalce so pozvali, naj ne uporabljajo izdelkov, ki bi lahko ob dolgotrajni uporabi povzročili škodo.

Na seznamu so med drugim tudi spalna maska, zapestnica in verižica znamke Energy Armor. Škodljivo sevanje oddaja tudi otroška zapestnica znamke Magnetix Wellness.

5G zapestnica 5G zapestnica
ANVS
5G maska 5G maska
ANVS
5G zapestnica 5G zapestnica
ANVS

Prenehajte uporabljati te izdelke, varno jih pospravite in počakajte na navodila za vračilo, je prebivalcem sporočil nizozemski organ za jedrsko varnost. Nizozemskim prodajalcem so prodajo prepovedali, o tem morajo obvestiti svoje stranke.

Celoten seznam radioaktivnih izdelkov je dostopen na spletni strani nizozemskega organa.

Maja lani so v Veliki Britaniji organi poskušali ustaviti prodajo USB ključka, ki naj bi ščitil pred 5G. USB ključek se je prodajal za 339 funtov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!