Nemčija zaostruje nadzor na meji s Poljsko, Češko in Švico: uvaja fiksni nadzor

Svet 16. Okt 202314:43 0 komentarjev
Nemčija
Nemški policist na nemško-poljski meji (Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS)

Nemčija namerava obvestiti Evropsko unijo, da bo tudi na meji s Poljsko, Češko in Švico ponovno uvedla fiksni nadzor. Pred tem je Nemčija tovrstni nadzor leta 2015 že uvedla na svoji meji z Avstrijo.

Nemčija namerava uvesti stacionarni nadzor na meji s Poljsko, Češko in Švico, o tem pa bo obvestila Evropsko komisijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na vire iz vladnih krogov v Berlinu.

Nemčija namerava strožji nadzor na meji uvesti, da bi lahko bolj učinkovito preprečevala tihotapljenje in zaustavljala tako imenovane nezakonito vstope v državo.

Zavračanje ljudi na notranji schengenski meji je državam EU namreč dovoljeno le, če so pred tem uvedle začasni nadzor meje in o tem obvestile Komisijo.

Po pisanju nemškega Deutsche Welle je nemška ministrica za notranje zadeve Nancy Faeser dolgo časa zavračala stalni stacionarni nadzor na meji, saj da bi ta negativno vplival na potnike in transport.

Pred tem je Nemčija v septembru že zaostrila nadzor na svoji meji s Poljsko in Češko, pri čemer pa ni bilo mišljeno, da bodi ti nadzori stalni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!