Nemškega kanclerja presenetili aktivistki, ki sta se med fotografiranjem slekli

Svet 21. Avg 202219:17 > 19:20 4 komentarji
Protest
Carsten Koall/dpa/Profimedia

Nemški kancler Olaf Scholz se je ob dnevu odprtih vrat svojega urada fotografiral z dvema ženskama, ki sta se nenadoma slekli in začeli protestirati. Z napisom na prsih sta pozvali k takojšnji prekinitvi uvoza ruskega plina.

Do incidenta je prišlo v okviru dneva odprtih vrat urada nemškega kanclerja in drugih ministrstev. V okviru tega dogodka se je Scholz že fotografiral z obiskovalci. Tudi protestnici sta prosili za skupno fotografijo, nato pa nenadoma slekli jakni in razgalili napis na prsih, s katerim sta pozivali k takojšnji prekinitvi nemškega uvažanja ruskega plina zaradi ruske agresije na Ukrajino.

Scholz sicer zaenkrat zavrača takojšnji embargo na ruski plin, ker da si nemško gospodarstvo tega ne more privoščiti. A vendar si zdaj v luči vojne v Ukrajini mrzlično prizadeva najti alternative ruskim energentom. Danes je tako med drugim napovedal pospešen uvoz utekočinjenega zemeljskega plina. Energetska vprašanja naj bi bila tudi v ospredju njegove poti v Kanado, ki se je začela danes.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje