Nemški turist osupel: “Tu lahko vidite vso hrvaško sramoto na enem mestu”

Svet 17. Avg 202305:51
hrvaška
Bralec hrvaškega portala Morski.hr

Nemški turist je bil ob obisku Duboke ob Pelješkem mostu zgrožen. Namesto nekoč skromnih in butičnih hišic ga je namreč pričakala močno pozidana prva vrsta ob morju, pravi kitajski zid, kot je črno gradnjo ob obali opisal sam. "Tukaj lahko vidite vso hrvaško sramoto na enem mestu," je bil osupel Nemec.

V uredništvo hrvaškega spletnega portala Morski.hr je pisal jezni nemški turist, ki se, kot je dejal, ne more načuditi hrvaški arogantnosti in pohlepu.

Prav ta sta po njegovih besedah razlog, da sta narava in okolje, v katerih so lahko ljudje nekoč uživali v majhnih krajih, kot je Duboka ob Pelješkem mostu, uničena.

“Tukaj lahko vidite vso hrvaško sramoto na enem mestu,” trdi Nemec, ki je v uredništvo poslal tudi nekaj fotografij.

hrvaška
Bralec hrvaškega portala Morski.hr

“Črna gradnja v prvi vrsti ob morju je grozna. Nekoč skromne objekte so zdaj združili v pravi kitajski zid,” je nemški turist opisal prizore na hrvaški plaži.

Meni, da so si plaže, javne površine in morsko javno dobro številni enostavno prisvojili. “Vlada komunalni kaos, vse pa gre na račun poštenih hrvaških davkoplačevalcev,” je zapisal ob fotografijah zabetoniranih in spojenih stavb v prvi vrsti ob morju ter fotografijah ležalnikov, s katerimi so si nekateri rezervirali mesto na plaži.

hrvaška
Bralec hrvaškega portala Morski.hr

Vprašanja, ali je tovrstna gradnja legalna in kako bi morali ravnati z morskim dobrom, je uredništvo portala naslovilo tudi na občino Slivna, kamor Duboka spada, odgovorov pa še ni prejelo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.