Neroden trenutek: hrvaški zunanji minister skušal poljubiti nemško kolegico

Svet 03. Nov 202317:10 0 komentarjev
Gordan Grlić Radman in Annalena Baerbock
Foto: PROFIMEDIA

Na konferenci o krepitvi in širitvi Evropske unije v Berlinu so kamere med skupinskim fotografiranjem ujele trenutek, ko je hrvaški zunanji minister ob pozdravu poskušal poljubiti svojo nemško kolegico Annaleno Baerbock. Ta se mu je izmaknila, nastala pa je rahlo nerodna situacija.

V Berlinu je danes potekala konferenca o krepitvi in širitvi Evropske unije, na kateri je bila tudi slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon.

Kamere pa so med skupinskim fotografiranjem ujele prav neroden trenutek. Hrvaški minister za zunanje in evropske zadeve Gordan Grlić Radman je ob rokovanju nemško zunanjo ministrico Annaleno Baerbock poskušal poljubiti na lice. Kot je razvidno s fotografij in posnetkov, pa je ta poteza ni preveč navdušila, saj je bilo videti, kot da se je izmaknila.

Na poznejši novinarski konferenci je Grlić Radman v svoj zagovor dejal, da se ministri vedno lepo pozdravijo, in da če je kdo v tem videl kaj slabega, potem se opravičuje. “Letalo je zamujalo, zato smo se videli šele na skupinskem fotografiranju. Ne vem, kako je nekdo to posnel. Sediva drug poleg drugega, sva soseda. Bila je zelo dobra konferenca. Morda je izpadlo nerodno,” je povedal minister.

Na vprašanje, ali meni, da mu je nemška kolegica zamerila, pa je dejal, da ne ve, v čem je problem. “Mi se vedno toplo pozdravimo. To je prisrčen, človeški pristop do kolegov in kolegic,” je še dejal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!