Neverjetna sreča: delavec med neurjem v Zagrebu preživel padec žerjava

Svet 20. Jul 202312:48 0 komentarjev
Padec žerjava v Zagrebu
PIXSELL/BOBO

Med neurjem, ki je v sredo zajelo Hrvaško, se je v Zagrebu zrušil gradbeni žerjav, v katerem je bil delavec. 36-letni državljan Indije pa je 20-metrski padec k sreči preživel in jo odnesel le z zlomi roke. V bolnišnici ga je obiskal tudi hrvaški minister za zdravje.

Kakor Slovenijo je v sredo popoldne tudi dele Hrvaške zajelo hudo neurje, ki je terjalo štiri življenja. V Zagrebu se je zaradi vetra zrušil gradbeni žerjav.

Kot poročajo hrvaški mediji, pa je bil v trenutku, ko je žerjav padel, v njem delavec. Moški je padec z višine 20 metrov preživel in so ga odpeljali v bolnišnico, poroča index.hr. Ima zlome leve roke in ni v smrtni nevarnosti.

Kot še piše index.hr, gre za 36-letnega indijskega državljana, sicer delavca na gradbišču. Sinoči ga je v bolnišnici obiskal hrvaški minister za zdravje Vili Beroš.

Življenje mu je očitno rešila roka žerjava, ki je padla pred kabino, v kateri je bil delavec. Na gradbišču in v njegovi bližini takrat ni bilo nikogar drugega; 36-letnik je bil tako edini poškodovani pri padcu žerjava.

Padec žerjava v Zagrebu Padec žerjava v Zagrebu
PIXSELL/BOBO
Padec žerjava v Zagrebu Padec žerjava v Zagrebu
PIXSELL/BOBO
Padec žerjava v Zagrebu Padec žerjava v Zagrebu
PIXSELL/BOBO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!