Nevihta Grace prešla Jukatan, pričakovati okrepitev orkana

N1 video 20. Avg 202109:32 > 10:15 0 komentarjev

Tropska nevihta Grace je ponoči prešla obalo Mehike, videti je, da je turističnim krajem z najhujšim scenarijem prizanesla. Pričakovati je, da se bo v Mehiškem zalivu okrepila, orkan pa bi lahko drugič obalo dosegel danes ali v soboto.

Tropska nevihta Grace je v četrtek zajela obalo Mehike. Orkan prve stopnje, ki je zajel v obalo, je v notranjosti oslabel do mere tropske nevihte. Močno deževje je prešlo čez polotok Jukatan do Mehiškega zaliva, kjer naj bi se padavine znova okrepile, poroča Reuters.

Zdi se, da je turističnim krajem deževje prizaneslo. V zvezni državi Quintana Roo, kjer se nahajata med turisti priljubljena kraja Cancun in Tulum, pravijo, da med prehodom nevihte ni bilo poškodovanih. Na fotografijah je mogoče videti podrte prometne znake in palme, poročajo pa tudi o poplavljanju in izpadih elektrike.

Pričakovati je mogoče, da se bo nevihta Grace premaknila čez Mehiški zaliv. Po napovedih se bo nevihta intenzivirala, orkan pa bi lahko drugič na obali Mehike pristal v petek ali soboto. Vremenoslovci napovedujejo močne padavine, pričakovati je mogoče tudi poplave.

Oblasti so se na prihod orkana pripravile: v pripravljenosti so vojska in reševalci ter zaposleni v družbah, odgovornih za elektriko. Vodja civilne zaščite Laura Velazquez je dejala: “Pripravljeni smo.”

Orkan Grace Orkan Grace
Lorenzo Hernandez/REUTERS
Orkan Grace Orkan Grace
Paola Chiomante/REUTERS
Orkan Grace Orkan Grace
Lorenzo Hernandez/REUTERS
Orkan Grace Orkan Grace
Paola Chiomante/REUTERS
Orkan Grace Orkan Grace
Paola Chiomante/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!