Nika Kovač se je spet srečala z nekdanjim predsednikom ZDA Barackom Obamo

Svet 03. Maj 202306:48 11 komentarjev
Barack Obama Nika Kovač
Barack Obama/FACEBOOK

V Berlinu se je direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač po manj kot letu dni vnovič srečala z nekdanjim predsednikom ZDA Barackom Obamo. Po njenih besedah so skupaj z drugimi sošolkami in sošolci govorili o moči skupnosti in ohranjanju demokracije.

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač se je v torek v Berlinu znova družila z nekdanjim predsednikom ZDA Barackom Obamo.

Srečanje je potekalo v okviru Obamove fundacije, ki je namenjena opolnomočenju posameznikov, ki prispevajo k razvoju skupnosti.

Kovač je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da se je z Obamo znova srečala po manj kot letu dni, skupaj s sošolci in sošolkami. Govorili so o moči skupnosti, ohranjanju demokracije in aktualnih družbenih kontekstih.

“Ponosna sem, da je delo inštituta prepoznano kot primer dobre prakse. Sama sem ponovno govorila o krasnih ljudeh, ki živijo v Sloveniji,” je še zapisala Kovač.

Obama pa je po srečanju zapisal, da ga vsi prisotni v njegovi fundaciji navdihujejo.

“Ti mladi si prizadevajo za krepitev skupnosti in za razvoj demokracije,” je zapisal Obama.

Obama jo je omenil v pogovorni oddaji

Nika Kovač je bila ena od izbranih posameznikov, ki so se na prestižni newyorški univerzi Columbia izobraževali v okviru Obamove fundacije. Gre za neprofitno organizacijo, ki jo je nekdanji ameriški predsednik ustanovil leta 2014, namenjena pa je opolnomočenju posameznikov, ki prispevajo k razvoju skupnosti.

Kovač je bila lani maja izbrana, da Obami predstavi svoje delo v zadnjem letu. Po njenih besedah naj bi z nekdanjim ameriškim predsednikom govorila o kampanji Gremo volit, ki jo je inštitut izvajal pred državnozborskimi volitvami, in kampanji pred referendumom o vodah.

Obama je kasneje v pogovorni oddaji The Daily Show spregovoril o delovanju Inštituta 8. marec in njegove direktorice Nike Kovač, kljub temu da organizacije in njene vidne predstavnice ni poimensko izpostavil. Ob tem je sicer napačno navedel kampanje, v katerih je Inštitut 8. marec sodeloval.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje