Nov incident: letalu Boeing 757 tik pred vzletom odpadlo nosno kolo

Svet 24. Jan 202410:43 2 komentarja
nosno kolo na letalu
Foto: PROFIMEDIA

Ko se je letalo Boeing 757 ameriške družbe Delta pripravljalo na vzlet, se je pripetila nesreča: letalu je odpadlo nosno kolo. Pri tem se ni nihče poškodoval, potnike so premestili na nadomestni let. Incident se je pripetil v obdobju, ko je proizvajalec Boeing pod drobnogledom. V začetku leta je namreč med letom iz njihovega letala odneslo okno letala in del trupa.

Letalu ameriškega proizvajalca Boeing se je pripetila nova nesreča. Medtem ko se je letalo Boeing 757 družbe Delta Air Lines na mednarodnem ameriškem letališču v Atlanti pripravljalo na vzlet, mu je odpadlo nosno kolo. Nihče od 184 potnikov in šestih članov posadke med incidentom ni bil poškodovan.

V poročilu je navedeno, da se je letalo že postavilo v vrsto in čakalo na vzlet. Nato se je nosno kolo “odtrgalo in se odkotalilo po hribu navzdol”.

Letalo naj bi poletelo v v Bogoto v Kolumbiji. Iz družbe Delta so sporočili, da so potnike premestili na nadomestni let.

Reuters je za odziv zaprosil družbo Boeing, ki se za zdaj ni odzvala.

letalo Delta Air Lines
Foto: PROFIMEDIA

V začetku meseca med letom odneslo okno letala in del trupa

Boeing je v zadnjem času pod drobnogledom regulatorjev. V začetku meseca je namreč z Boeinga 737 Max 9 družbe Alaska Airlines, na krovu katerega je bilo 177 ljudi, kmalu po vzletu odpadel panel z vrati.

Letalo je moralo zasilno pristati, nekaj potnikov pa je potrebovalo zdravniško pomoč. Boeing je prevzel odgovornost za incident. Po incidentu je ameriški regulator letalskih družb odredil začasno prizemljitev 171 letal Boeing 737 Max 9.

Agencija je letalskim družbam, ki uporabljajo letala Boeing 737-900ER, priporočila, naj pregledajo čepe vrat na teh letalih in zagotovijo, da so ustrezno pritrjeni. Nekateri prevozniki so namreč poročali o zrahljani opremi.

Odpadla vrata
NTSB via REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje