Nov potres v Indoneziji

Svet 14. Apr 202314:21 0 komentarjev
potres v Indoneziji
Antara Foto/Yulius Satria Wijaya/ via REUTERS

Indonezijska tla so se stresla z magnitudo 7,0. Potres so čutili na večjem delu otoka, možnost cunamija pa so že izključili. Poročil o morebitnih žrtvah še ni.

Indonezijo je stresel močan potres magnitude 7,0. Tresenje tal so zabeležili v morju severno od glavnega indonezijskega otoka Java, je sporočil ameriški geološki inštitut (USGS). Poročil o morebitnih žrtvah ali gmotni škodi za zdaj ni. Oblasti opozorila za cunami niso izdale.

Tla so se stresla ob 16.55 po krajevnem času (ob 11.55 po srednjeevropskem času), je še sporočil USGS, na katerega se sklicuje francoska tiskovna agencija AFP.

Žarišče potresa je bilo približno 160 kilometrov severozahodno od Surabaye, drugega najbolj naseljenega indonezijskega mesta z več kot dvema milijonoma prebivalcev. Tresenje tal je bilo sicer čutiti nad večjim delom otoka Java in vse do med turisti priljubljenega otoka Bali.

Indonezijska geološka agencija je izključila možnost cunamija, potem ko so ugotovili, da je bilo žarišče potresa na globini 594 kilometrov, poroča AFP.

Potresi so v Indoneziji pogosti, saj država leži na t. i. ognjenem obroču, kjer se stikajo velike tektonske plošče.

Novembra lani je potres z magnitudo 5,6 prizadel provinco Zahodna Java na javanskem otoku, pri čemer sta umrli 602 osebi. V začetku meseca pa je potres magnitude 6,1 prizadel otok Sumatro, vendar ni terjal žrtev ali povzročil škode.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!