Število žrtev potresa v Indoneziji naraslo na 268, veliko oseb še pogrešanih

Svet 22. Nov 202210:29 > 12:30 0 komentarjev
Potres v Indoneziji
PROFIMEDIA

Reševalci po potresu na indonezijskem otoku Java pod ruševinami še naprej intenzivno iščejo preživele. Število žrtev ponedeljkovega potresa, ki je prizadel mesto Ciandžur na indonezijskem otoku Java, je medtem naraslo na 268.

Reševalci po ponedeljkovem potresu na indonezijskem otoku Java danes pod ruševinami še naprej intenzivno iščejo preživele. Prizadeto območje je danes obiskal indonezijski predsednik Joko Widodo, ki je ponudil odškodnino za žrtve ter ukazal pristojnim organom, naj mobilizirajo svoje osebje in prednostno evakuirajo žrtve.

Widodo je prizadetim v potresu obljubil hitro obnovo v skladu s protipotresnimi standardi in denarno pomoč v višini približno 6.100 evrov za tiste, ki jim je potres poškodoval ali uničil domove, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Žarišče potresa z magnitudo 5,6 je bilo blizu mesta Ciandžur v Zahodni Javi, večina žrtev pa naj bi umrla zaradi zrušenja zgradb in zemeljskih plazov. Reševalci ponesrečence intenzivno iščejo, število umrlih pa je naraslo že na 268, še vedno pa pogrešajo 151 ljudi, so sporočili iz indonezijske nacionalne agencije za ublažitev posledic naravnih nesreč. Dodali so, da je bilo več kot 1000 ljudi v potresu ranjenih, 58.000 pa jih je ostalo brez strehe nad glavo. Indonezijski organi, pristojni za naravne nesreče, sicer navajajo različne podatke o številu žrtev.

Med smrtnimi žrtvami so učenci islamskega internata, številni ljudje pa so umrli na svojih domovih, ko so se nanje zrušili strehe in zidovi.

V Ciandžurju je potres poškodoval ali uničil več zgradb, med drugim sedem stanovanjskih blokov, šolo, bolnišnico, trgovine in več državnih poslopij. Na posnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je bilo videti porušene stavbe in objokane ljudi.

V eni od bolnišnic v mestu je bila zaradi potresa motena oskrba z električno energijo, zato so zdravniki paciente zdravili kar na prostem.

Mesto je obiskala tudi ministrica za socialne zadeve Tri Rismaharini, ocenila potrebe po pomoči in poudarila, da pripravljajo šotore za prizadete v potresu.

Henri Alfiandi, vodja nacionalne agencije za iskanje in reševanje, pa je pojasnil, da je bilo poškodovanih več kot 2300 stavb in domov.

V Ciandžurju je potres poškodoval ali uničil več zgradb, med drugim sedem stanovanjskih blokov, šolo, bolnišnico, trgovine in več državnih poslopij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!