Novi “turški” zobje postali nočna mora angleškega manekena

Magazin 27. Jun 202305:40 2 komentarja
Jack James
PROFIMEDIA

Angleški maneken Jack James se je kot mnogo drugih Britancev na zobozdravstveni poseg odpravil v Turčijo, da bi mu tam polepšali zobe za veliko nižjo ceno kot v domači Veliki Britaniji. Z rezultatom je bil sprva zadovoljen, a težavam, ki so se pojavile po nekaj mesecih, kar ni bilo videti konca.

Angleški maneken Jack James iz Manchestra je želel, da bi bili njegovi naravni zobje pred kamero videti lepši.

Jack James
Jack James pred posegom. (Foto: PROFIMEDIA)

Ker je bil poseg v Veliki Britaniji zanj predrag, se je odločil za cenejšo Turčijo. Tam je septembra lani za nove porcelanaste zobne luske plačal približno 3.500 evrov. Z rezultati je bil na začetku zadovoljen, po tem pa so se za 22-letnika začele težave, poroča britanski Daily Mail.

Osem mesecev po prihodu iz Istanbula se je James mučil z nitkanjem, dlesni so mu začele krvaveti, imel je “grozen” zadah. Iz ust se mu je začelo “gnojiti in cediti”. Zobozdravnik v Manchestru je potrdil, da ima gnojno vnetje v obliki abscesa. Po besedah zobozdravnika bi moral James plačati do 23.000 evrov, da bi odpravil težave.

“Ko so mi odstranili zobne luske, sem videl, da so moji zobje popolnoma zbrušeni. Podoben sem bil morskemu psu. Bilo je kot iz grozljivke,” je dejal za Daily Mail.

Jack James
Tako so bili videti Jamesovi zobje, ko so mu z njih ostranili zobne luske. (Foto: PROFIMEDIA)

James je stopil v stik s kliniko v Turčiji, vendar je bila, kot je povedal, neomajna, da krivda ni njena. Za popravilo bi moral ponovno plačati, in sicer malo več kot 5.000 evrov. Ker je bila to približno četrtina cene v Združenem kraljestvu, se je junija odločil vrniti se v Istanbul. Tam so mu pozdravili absces ter vstavili začasne zobe. Po nekaj tednih je okužba minila, potem je dobil nov komplet zob. A kot piše Daily Mail, se je po nekaj umivanjih pojavila nova težava.

Ena od novih lusk je že izpadla, zaradi česar ima med zobmi luknjo. James sedaj opozarja druge, naj se dobro pozanimajo, preden gredo na zobne posege v tujino.

Jack James
Kmalu po drugem posegu mu je med ščetkanjem odpadla ena od zobnih lusk. (Foto PROFIMEDIA)

Kljub številnim slabim izkušnjam pa trend “turških zob” ostaja priljubljen med Britanci, ki jih privabljajo poceni letalski prevozi in bistveno ugodnejše cene zobozdravstvenih storitev. Eden najpogostejših postopkov v Turčiji vključuje piljenje naravnih zob in nato namestitev kron ali zobnih lusk.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje