Novinar s svojim poročanjem postal spletna senzacija

Svet 22. Feb 202209:39 > 10:11 5 komentarjev
Philip Crowther
Posnetek zaslona/Twitter

Zaradi svojega javljanja za različne svetovne medije je novinar Philip Crowther postal prava spletna senzacija. Med javljanjem iz Ukrajine je govoril v kar šestih različnih jezikih.

Poročanje Philipa Crowtherja, novinarja ameriške tiskovne agencije Associated Press, je na družbenih omrežjih poželo veliko zanimanja. Vklop iz Ukrajine, kjer so se razmere v zadnjih nekaj urah močno zaostrile, je novinar izvedel v kar šestih različnih jezikih: angleščini, luksemburščini, španščini, portugalščini, francoščini in nemščini.

V svojem vklopu iz Kijeva je Crowther za različne svetovne medijske hiše govoril o zaostrovanju razmer med Ukrajino in Rusijo. Izseke javljanj je novinar v pondeljek objavil tudi na svojem profilu na Twitterju, do danes pa je video zbral že več kot tri milijone ogledov, skoraj 40 tisoč všečkov in več tisoč delitev.

Kot poročajo mediji, je bil Crowther rojen v Luksemburgu, njegov oče je Britanec, mama pa Nemka. Danes živi v Washingtonu, kjer pokriva ameriško politiko, zunanjo politiko, notranjo politiko in ostale aktualne zadeve. Prav tako poroča o izrednih mednarodnih novicah z vsega sveta. Na družbenem omrežju Twitter pogosto deli izseke svojega poročanja.

Med drugim poroča za različne svetovne medije: Euronews, Voice of America (Glas Amerike), France 24, i24 News, CGTN America, Cheddar, RTBF Belgija, RTS Švica, RTL Nemčija, ServusTV, CNEWS, LCI, Arise in druge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje