O tragični imploziji podmornice Titan bodo posneli film

Svet 29. Sep 202321:49 0 komentarjev
Podmornica Titan
Foto: PROFIMEDIA

Junijska tragična implozija podmornice Titan v Atlantskem oceanu je privlekla pozornost svetovne javnosti. Zdaj pa bodo o nesreči, v kateri je umrla petčlanska posadka, posneli tudi film.

Film, ki trenutno nosi naslov Salvaged (Rešeni, op. a.) bo produciral E. Brian Dobbins, čigar zadnji film je bila lanska poletna komična grozljivka The Blackening. Dobbins bo pri ustvarjanju filma sodeloval s podjetjem MindRiot Entertainment, ki prav tako pripravlja dokumentarni film o Kylu Binghamu, nekdanjemu direktorju misije podjetja OceanGate. Film naj bi zajemal obdobja pred, med in po petdnevni tragediji, poročanje spletne strani Deadline povzema britanski The Guardian.

Soavtor scenarija Jonathan Keasey je dejal, da bo cilj filma obsoditi “neprekinjen, 24-urni medijski cikel, ki obsodi in uniči življenja številnih ljudi.” Dodal je, da šteje le resnica in da ima svet pravico izvedeti resnico. Sprva se je sicer šušljalo, da bi kultni režiser filma Titanik James Cameron lahko sodeloval pri snemanju filma, a je prek družbenega omrežja X te govorice že pred meseci zavrnil in jih označil za žaljive. “Nikoli ne bom sodeloval pri tem filmu,” je zapisal.

Spomnimo, da je podmornico Titan podjetje OceanGate razvilo za turistične potope, da bi potnikom omogočilo ogled razbitin legendarnega Titanika na globini 3.800 metrov. Na krovu podmornice je bilo pet ljudi, med njimi izvršni direktor in ustanovitelj podjetja OceanGate Stockton Rush. Poleg njega so življenje izgubili še 58-letni britanski milijarder Hamish Harding, nekdanji potapljač francoske mornarice in raziskovalec Titanika Paul-Henry Nargeolet, pakistanski poslovnež Šahzada Davud in njegov sin Suleman.

Podvodno plovilo je izgubilo komunikacijo s podporno ekipo približno uro in 45 minut po potopu. Nato se je začela odmevna iskalna akcija. Pristojne službe so nato 22. junija potrdile, da je podmornica doživela “katastrofalno implozijo”. Dobra dva tedna po nesreči podmornice je podjetje OceanGate ustavilo “vse raziskovalne in komercialne dejavnosti”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!