Obtoženec med izrekom sodbe preskočil zatožno klop in napadel sodnico (VIDEO)

Svet 04. Jan 202409:58
Napad na sodišču v Nevadi
Foto: @9mm_smg/X/zajem zaslona

Med izrekom sodbe na sodišču v ameriški zvezni državi Nevada je obtoženec napadel sodnico. 30-letnik, ki se je zagovarjal zaradi nasilništva, se je pognal čez zatožno klop in na tla podrl sodnico, ki so ji na pomoč takoj priskočili odvetniki in pravosodni policisti. Napad in pretep, ki je sledil, so v sodni dvorani posnele kamere.

Na sodišču v Las Vegasu je obtoženi med izrekom sodbe napadel sodnico. Deobra Delona Redden se je na sodišču zagovarjal, ker je lani enega človeka napadel s kijem, poroča tiskovna agencija Associated Press.

Za zatožno klopjo je v sklepnem govoru prosil za prizanesljivost. Dejal je, da ne želi v zapor in da ni uporniška oseba. Ko je sodnica Mary Kay nato njegovo prošnjo po milejši kazni zavrnila in nadaljevala izrek sodbe, se je Redden ob kopici kletvic pognal čez klop in napadel sodnico. Sledil je pretep, v katerem so skušali pravosodni policisti in odvetniki moškega odvleči stran. Dogajanje je posnela tudi kamera v sodni dvorani.

Kot piše AP, se je sodnica med napadom poškodovala, vendar hospitalizacija ni bila potrebna. Je pa moral v bolnišnico eden od pravosodnih policistov, ki si je v pretepu izpahnil ramo in poškodoval čelo.

Reddna, ki so ga na sodišču že v preteklosti obravnavali zaradi nasilja v družini, so po napadu aretirali in odpeljali v pridržanje. Zaradi napada na sodnico in druge pravosodne uslužbence, ki imajo poseben status zaščite, je obtožen novih kaznivih dejanj, še poroča AP.