Obveščevalne službe preprečile bombni napad na turškega predsednika Erdogana

Svet 04. Dec 202122:06 > 22:12 0 komentarjev
Recep Tayyip Erdogan
Murat Cetinmuhurdar/Handout via Reuters

Turške obveščevalne službe so preprečile bombni napad na turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, poročajo turški mediji. Obveščevalne službe so po navedbah turških medijev odkrile bombo, podstavljeno pod policijski avtomobil, ki bi moral turškega predsednika spremljati med njegovim obiskom mesta Sirta na vzhodu države.

Kot so sporočile lokalne oblasti, so bombo odkrili zjutraj, pred obiskom Erdogana v mestu Sirta, javnost pa so o tem obvestili šele nekaj ur kasneje, popoldan. Kot so dejali predstavniki lokalnih oblasti zato, da ne bi zavladala panika.

Turški CNN poroča, da je bilo eksplozivno telo na daljinsko upravljanje podtaknjeno pod policijsko vozilo, zadolženo za zagotavljanje Erdoganove varnosti med obiskom Sirte, a sta ga dva oficirja odkrila in demontirala preden bi ga kdo aktiviral.

Eksplozivno telo pod policijskim avtomobilom je bilo videti takole:

Turške oblasti zaenkrat niso aretirale nikogar, namen Erdoganovega obiska na vzhodu Turčije pa je bil umirjati napetosti zaradi ekonomskih razmer v državi. Turška lira je namreč pred nedavnim močno izgubila na vrednosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!