Od Massima Savića so se poslovili številni glasbeniki in prijatelji

Magazin 30. Dec 202217:09 0 komentarjev
komemoracija, massimo savić
N1

Na današnji žalni slovesnosti so se od znanega hrvaškega pevca Massima Savića, ki je umrl v petek, poslovili številni glasbeniki in prijatelji. Na odru zagrebškega gledališča so ga pozdravili s čustvenimi govori in glasbo.

V dvorani Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu so se na današnji žalni slovesnosti poslovili od znanega hrvaškega pevca Massima Savića. V dvorani se je po poročanju N1 Zagreb zbralo mnogo glasbenikov iz Hrvaške ter drugih držav, ki so s Savićem v preteklosti tako ali drugače sodelovali. Na odru so se pokojnemu pevcu poklonili z govori in glasbo.

Žalne slovesnosti se je udeležil tudi slovenski glasbenik Zoran Predin.

Prav poseben poklon so pripravili člani skupine, ki je Savića spremljala na solističnih koncertih. Izvedli so njegovi veliki uspešnici Iz jednog pogleda in Sjaj u tami, na odru pa so na mesto, kjer je med nastopi stal Massimo Savić, položili belo vrtnico in njegovo kitaro.

Kot smo že poročali, bo pogreb pokojnega pevca 3. januarja na mestnem pokopališču v Zadru. Oboževalci pa se lahko od Savića poslovijo tudi v preddverju dvorane narodnega gledališča v Zagrebu, kjer se lahko vpišejo v žalno knjigo.

Savić je v začetku 80. let v Zagrebu ustanovil skupino Dorian Gray. Skupina je postala priljubljena takoj po izidu prvega albuma “Sjaj u tami” leta 1983. Po razpadu skupine se je podal na samostojno pot in leta 1987 izdal svoj prvi solo album “Stranac u noči”. Sledil je album “Riječi čarobne” ter številni drugi albumi in uspešnice, za katere je prejel tudi nekaj glasbenih nagrad. Sredi leta 2011 je Massimo izdal veliko uspešnico “Iz jednog pogleda”, katere besedilo in glasbo je napisal Predrag Martinjak – Peggy. S slednjim je nato sodeloval vse do smrti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!