V Benetkah sprejeli pomembno odločitev

Potovanja 13. Sep 202307:44 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Beneški mestni svet je s 24 glasovi za in 12 proti potrdil vstopnino za vstop v "plavajoče" mesto. Poskusno obdobje bo potekalo naslednje leto v razmahu glavne turistične sezone.

Po pričakovanjih so mestni svetniki prižgali zeleno luč poskusnemu obdobju, ko bodo morali dnevni turisti za obisk Benetk rezervirati in kupiti vstopnico za pet evrov, piše tiskovna agencija Ansa.

Poskusno obdobje se bo začelo spomladi prihodnje leto. “V tej fazi bo zajemala trideset najbolj obremenjenih dni v letu,” še piše agencija.

Mestne oblasti želijo s tem ukrepom nekoliko omiliti masovni turizem. Vstopnine v mesto ne bo treba plačevati prebivalcem italijanske dežele Benečije (Veneto), tistim, ki v Benetkah študirajo ali so bili tam rojeni, in vsem, ki bodo v mestu prenočili. Vstopnine bi bili oproščeni tudi otroci do 14. leta starosti.

“Ne gre za bogatenje na račun turistov, temveč zagotavljanje boljše kakovosti življenja za domačine in omogočanje nepozabne izkušnje za turiste, ki v mestu prenočijo,” je poudaril Simone Venturini, ki je v mestnem svetu pristojen za turizem. “Po dolgem in napornem postopku je čas za konkretne ukrepe,” je dejal in dodal, da je smotrno upravljanje turizma ključna prioriteta za kraj.

Mesto, ki je veliko le 7,6 kvadratnega kilometra, je leta 2019 obiskalo kar 13 milijonov turistov. Oblasti pričakujejo, da bo število obiskovalcev v prihodnjih letih še preseglo raven pred pandemijo covida-19.

PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
Gruča turistov v Benetkah Gruča turistov v Benetkah
PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!