Odpuščena tudi tiktokerka, ki je prikazovala odlične delovne razmere v Googlu

Svet 26. Jan 202314:20 > 18:19
tiktokerka
Zajem zaslona

Tehnološki velikan Google je začel napovedana odpuščanja več tisoč zaposlenih. Nesrečna usoda je doletela tudi tiktokerko Nicole Tsai, ki je na tem družbenem omrežju zaslovela predvsem s prikazovanjem odličnih delovnih razmer v losangeleški enoti Googla, kjer je delala tudi sama.

Zaposleni v Googlu pogosto izpostavljajo odlične delovne razmere, ki jih nudi ta tehnološki gigant. Google je pred dnevi napovedal, da bo kot “odziv na spremenjeno gospodarsko realnost” odpustil približno 12.000 zaposlenih, in napoved že začel uresničevati.

Med tistimi, ki je od Googla te dni prejela neprijetno novico, je tudi tiktokerka Nicole Tsai, donedavnega pisarniška delavka v Googlovi enoti v Los Angelesu, piše Nova.rs. Nicole je na TikToku zaslovela s posnetki, na katerih je prikazovala odlične delovne razmere v omenjenem podjetju.

Kako je videti delovni dan v Googlu

Nicole, ki je v Googlu delala od junija 2021, je v seriji posnetkov, ki so ji prinesli več deset tisoč sledilcev, omogočila vpogled v vse, česar so deležni zaposleni v losangeleški enoti.

Kot je videti, imajo med drugim na voljo tematsko obarvane prostore, breztežnostno sobo, knjižnico, kavarno, masažne stole, fitnes, športna igrišča ter restavracijo, v kateri jim kuharji dnevno pripravljajo raznovrstne obroke.

Fascinantni prostori podjetja, ki so bili nekoč hangar za letala, so poleg vsega obogateni tudi z umetniškimi instalacijami, zaposleni pa se lahko med delovnikom sprostijo tudi z igranjem videoiger na avtomatih.

@nicolesdailyvlog Episode 2 | A Day in My Life Working from the Google LA office #techvlog #minivlog #lifeintech #lifeatgoogle #dayinmylife #techtok ♬ Hey It's Me - Official Sound Studio

@nicolesdailyvlog Episode 2 | Come explore the Google LA game room #dailyvlog #techvlog #lifeatgoogle #lifeintech #minivlog #dayinmylife ♬ Happy - DJ Keblinger$

@nicolesdailyvlog What I spend in a day as a Yelp Elite Googler | Episode 1 #techgirlie #dailyvlog #techvlog #dayinmylife #dayinthelife #minivlog #workvlog #whatispendinaday ♬ Flowers - Miley Cyrus

@nicolesdailyvlog Episode 1 | Come eat lunch with me at the Google Irvine Office #techlife #corporatelife #techtok #techjobs #techfood ♬ Goo Goo Muck - The Cramps

Šefica jo je za “dobro jutro” seznanila z nepričakovano odpovedjo

Kljub hvalospevom, ki jih je prek TikToka svojemu delodajalcu dajala Nicole, pa jo je te dni nepričakovano doletela žalostna usoda. Kot je zapisala, se je zjutraj prebudila in na telefonu zagledala sporočilo šefice, naj jo pokliče. Ta ji je sporočila, da je ena izmed tistih, ki jo je Google odpustil.

“Praktično čez noč sem ostala brez vsega. Nisem se mogla več vpisati v svojo elektronsko pošto in koledar obveznosti. Ob klicu šefice sva obe jokali, saj tudi ona ni vedela, da me bodo odpustili,” je dejala.

Razkrila je tudi, da jo je Google odpustil po nekakšnem naključnem izboru. “Vse je delovalo kot ruska ruleta. Nobenega pravila ni bilo, kdo bo odpuščen, niti niso gledali na učinkovitost. Odpuščali so po naključju,” je Nicole žalostni dan opisala v posnetku, ki ga je delila s sledilci na TikToku.

@nicolesdailyvlog The Google layoffs were not how I expected to start off 2023, but I know it’s only up from here 🥲 #techlayoffs #googlelayoffs #techgirl #corporatelife #techvlog #dayinmylife #techlayoffs2023 ♬ Flowers - Miley Cyrus

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.