Odvetnik pojasnil, zakaj trupla male Danke ne bodo nikoli našli

Svet 22. Maj 202421:25 7 komentarjev
Iskanje trupla Danke Ilić
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs

Odvetnik Borivoje Borović meni, da trupla male Danke Ilić, ki je pred dvema mesecema izginila neznano kam, ne bodo nikoli našli. Ocenjuje, da je policija preiskavo zaradi političnih pritiskov vodila neprofesionalno.

Trupla male Danke Ilić, ki je pred slabima dvema mesecema izginila neznano kam, ne bodo nikoli našli, je dejal odvetnik Borivoje Borović. Ocenil je, da je policija preiskavo zaradi političnih pritiskov vodila “površno in neprofesionalno”.

“To zadevo je pokvarila policija, saj je preiskavo vodila javno in objavila celo izjave obtoženih na zaslišanju. Narobe je tudi, da so javnosti in obtoženim povedali, da je za kaznivo dejanje zagrožena dosmrtna zaporna kazen. Nato je eden od osumljencev umrl na policijski postaji, verjetno zaradi mučenja. Zdaj lahko vsak obtoženec, ki je preživel, reče, da je bil zaradi policijskih pritiskov prisiljen dati izjavo,” je dejal odvetnik.

Če smrt enega od osumljencev povežejo z mučenjem, tudi izjave drugih, ki so priznali zločin, ne morejo biti dokaz.

Če iz vozila ne bo sledi DNK, bo to pomenilo, da je vse dokaze kontaminirala politika, ki si je želela čimprejšnjega uspešnega zaključka preiskave. “Trupla Danke Ilić ne bodo našli, preiskavo bodo morali prekiniti, to tragedijo pa spremeniti v farso,” je dejal. Dodal je, da ne gre za osamljen primer, ko zaradi vmešavanja politike policiji ni uspelo rešiti primera.

Danka Ilić je z družinskega dvorišča pri Boru v Srbiji izginila 26. marca. Tamkajšnji predsednik Aleksandar Vučić je 4. aprila sporočil, da je bila deklica umorjena. Zaposlena v komunalnem podjetju sta deklico zbila z vozilom, nato pa truplo odvrgla na smetišče. Eden od osumljencev je nato s pomočjo brata in očeta truplo prestavil neznano kam, iskanje še vedno poteka.


BONUS VIDEO: Janšo za evropskega komisarja?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje