Iskanje trupla deklice Danke se nadaljuje, preiskujejo divja odlagališča

Svet 05. Apr 202408:35
Iskanje trupla Male Danke Ilić
Foto: M.M./PIXSELL/BOBO

Potem ko je policija prijela moška, povezana s smrtjo Danke Ilić, še vedno iščejo njene posmrtne ostanke. Policija se najbolj osredotoča na deponijo, saj je eden od osumljencev rekel, da sta tam odvrgla njeno truplo. A prečesavajo tudi druga odlagališča, saj sumijo, da ga je eden od osumljencev prestavil dva dni po izginotju deklice, torej 28. marca.

Še pred dvema dnevoma so organi pregona sumili, da je pogrešana Danka Ilić na Dunaju, a se je žal izkazalo, da ne gre za pogrešano deklico.

Nato je srbski predsednik Aleksandar Vučić med sejo vlade sporočil, da je policija prijela dve osebi, ki sta krivi za smrt Danke, in da sta dejanje že priznala. Nato se je izkazalo, da so kriminalisti iz Bora prijeli delavca srbskega javnega komunalnega podjetja Vodovod Bor, 50-letnega S. J. iz vasi Luka in 50-letnega D. D. iz vasi Zlot.

Pred kamere je nato stopil še minister za notranje zadeve Bratislav Gašić, ki je predstavil pretresljive podrobnosti o smrti deklice. Po informacijah policije sta S. J. in D. D. deklico zbila s službenim vozilom – za volanom je bil osumljeni D. D. – nato pa jo položila v prtljažnik avtomobila. Med vožnjo naj bi se nato dogovorila, da bosta truplo nekam odvrgla, še pred tem pa ju je ustavil oče deklice in vprašal, ali sta jo kje videla. Dejala sta, da je nista.

50-letnika sta deklico odpeljala na deponijo nekaj kilometrov stran in jo tam odvrgla. Zatem sta se vrnila v podjetje in vrnila službeno vozilo. Osumljenec S. J. naj bi po besedah ministra Gašića še istega večera celo sodeloval v iskalni akciji deklice, in sicer na poziv direktorja podjetja, v katerem je zaposlen.

A na deponiji, kjer naj bi odvrgla Danko, trupla ni bilo. Policija razpolaga z informacijo, da se je eden od osumljencev 28. marca vrnil na deponijo in truplo deklice prenesel na drugo lokacijo. Kam, ni znano. Policija še naprej prečesava divja odlagališča v Banjskem polju in v naselju Majdanpek, pa tudi lokacije, povezane z družinama osumljenih. Iskanje poteka tudi v vasi Luka, ker od tam prihaja eden od osumljencev.

Iskanje trupla Male Danke Ilić
Foto: M.M./PIXSELL/BOBO

Majorka policije Bojana Otović Pjanović je v četrtek zvečer na srbski javni televiziji RTS pojasnila, zakaj je bilo policiji sumljivo vozilo Fiat Panda, v katerem sta bila, kot se je pozneje izkazalo, osumljena umora dveletne deklice. Že drugi dan preiskave so ugotovili, da je bilo to vozilo eno izmed 17 v okolici v času izginotja Danke. A obrnili oziroma v isto smer vrnili sta se le dve vozili, med njimi tudi vozilo Fiat Panda.

“Po temeljitem pogovoru z mamo smo ugotovili, da je med iskanjem otroka v bližini opazila parkirano vozilo Fiat Panda bele barve. Ugotovili smo, da gre za vozilo vodovodnega podjetja,” je pojasnila majorka. Ko so preverili vsa vozila, ki so vstopila v Banjsko polje, je ostalo le vozilo podjetja Vodovod.

Slovo od Danke

Več deset prebivalcev Bora se je že včeraj začelo poslavljati od deklice. Pred kulturnim domom v mestu so puščali sveče, cvetje in plišaste igrače.

Sveče in cvetje za malo Danko Sveče in cvetje za malo Danko
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Sveče in cvetje za malo Danko Sveče in cvetje za malo Danko
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs